Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

De lekkerste hotdogs!

hotdogs

Streetfood is weer hip en de hotdog hoort hier bij. Natuurlijk moeten deze iets meer speciaal zijn dan de traditionele hotdog met ketchup, mosterd en ui (al is die ook nog héél goed te eten). Denk aan een hotdog van eend, een hotdog met ganzenlever en een hotdog gegaard in bier. En ben je het broodje een beetje zat? Dan doop je je hotdog in een beslag van maismeel, vervolgens frituur je hem en dan heb je een corndog. Alles is mogelijk!

Hoe komt de hotdog aan zijn naam? Het is er bij ons zo met de paplepel ingegoten dat we daar niet eens over nadenken. Een Duitse slager ontwierp vroeger een worst die hij de Frankfurter noemde, naar zijn woonplaats. Een andere slager besloot deze worst te verkopen in een andere vorm. Deze slager had een teckel die zeer geliefd was in de stad en baseerde de vorm van de hond op de vorm van de worst. In 1880 ging er een Duitse immigrant naar Amerika die zo slim was om deze worst op een broodje te verkopen, zodat je hem uit je handen kon eten. Een tekenaar zag dit tijdens een baseball game en kwam op een grappig idee. Hij maakte een tekening van het broodje met een teckel ertussen. Hij kon de Duitse naam van teckel niet goed spellen, dus schreef hij eronder ‘Get your hot dog’. Sindsdien wordt een hotdog een hotdog genoemd.

Je hebt talloze tenten in Nederland waar ze de meest heerlijke hotdogs verkopen. Ben je op een foodfestival? De kans is groot dat er een hotdogkraam staat. De Rotterdammers worden al sinds 2002 verwend met de hotdogs van Hans worst. Zijn worsten zijn biologisch, flambeert ze met Jack Daniels en serveert ze op een bed van wisselende ingrediënten, denk aan: zuurkool, andijvie, spek, Trinidad-scorpion sambal, chilibonen, tomatencondiment, kaassaus noem maar op!

Ook is er onlangs de eerste hotdogbar in Rotterdam geopend, Highstreet hotdogs. Ze serveren onder andere de chili dog (met chili con carne), de schweinhund (met zuurkool, hete mosterd en spek), de el Mexicano (met guacamole, sour cream en jalapeños) en de ホットドッグ(met wakame, wasabimayo en bonitoflakes).

Vind je Rotterdam te ver om een hotdog te halen? Ga dan eens een kijkje nemen bij The fat dog in Amsterdam. De naam zegt al genoeg. Genieten gegarandeerd!

Heb je al honger gekregen? Geen zorgen! We hebben de vijf lekkerste hotdogs geselecteerd van onze smulwebkoks:

De Deense dog:

deense_hotdog

De chili dog:

chili_dog

De traditionele hotdog:

traditional_dog

De zuurkool hotdog:

zuurkool_hotdog

De gezonde hotdog:

healthy_dogs

1 Reactie

  1. Lekkere ideeën om de hotdog nog te versieren en lekker te laten smaken, ga het direct maken……..mmmmmmmmmmmmmm

Geef een reactie