Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zelf tortilla wraps maken

wraps makenAls je voor makkelijk gaat is het natuurlijk eenvoudig: je koopt je wraps in de winkel. Maar heb je wat meer tijd? Probeer ze dan eens zelf te maken volgens het recept van Tilly64. Zo maak je voor weinig geld een hele stapel wraps. En wie wil dat nu niet?

Dit heb je nodig:
Voor 6 Wraps
200 g Bloem
125 ml Water
Snufje zout
Scheutje olijfolie

Kom (liefs van Plastic)
Koekenpan
Lepel
Keukendoek
Deegroller
Snijplank (optioneel)

Zo maak je het:
Meng je ingrediënten
Pak een flinke (liefs plastic) kom. Meng daarin `t water, de bloem, `t zout en de olijfolie. Gebruik een lepel om dit goed onder elkaar te mengen. Meng alle bloem goed onder. Laat geen restje ongebruikt, zodat je een grote klont (bal) deeg krijgt.

Laat het deeg rusten
Maak een keukendoek vochtig en trek deze strak over de kom heen. De punten van de doek kun je nog onder de kom klemmen. Laat dit dan zo`n 1/2 uurtje rusten. Nu kun je beginnen met `t maken van bijvoorbeeld de vulling.

Breng `t deeg in vorm
Kneed `t deeg nog eens goed door als `t deeg `n 1/2 uurtje gerust heeft. Maak dan 6 bolletjes van gelijk formaat. Als je meer dan 6 tortilla`s wilt maken (je hebt meer ingredienten genomen) maak je natuurlijk meer bolletjes. Rol alle bolletjes plat met de deegroller. Hiervoor kun je de snijplank gebruiken.

Bakken van de tortilla wraps
Bak de wraps een voor een in de koekenpan. Hiervoor heb je GEEN extra olie of boter nodig; de olie die in het deeg zit is voldoende. Bak de tortilla`s ongeveer 1 min. per kant en dan zijn ze klaar. Vul ze naar keuze of vries ze in voor later gebruik!

Do’s en don’ts
Do’s

- Bak de tortilla`s zonder olie: In het deeg zit voldoende!
– Teveel gemaakt. Vries je tortilla`s in! Leg dan wel tussen iedere tortilla `n stuk bakpapier.
– Pas de maat van de tortilla`s aan aan de hoeveelheid vulling wat je erin wilt doen.
– Strooi een beetje bloem op aanrecht of op je plankje voordat je de bolletjes plat rolt; Dan blijven ze niet plakken aan je materiaal!

Don’t
– Meng het deeg in eerste instantie met een lepel en niet met je handen; Het plakt ontzettend!

3 Reacties

  1. JazzColtrane

    22 mei 2015 at 07:19

    Prima recept! Zelfgemaakte Wraps maken het Mexicaanse recept nog lekkerder.

  2. Geweldig! Ga dit zeker binnenkort proberen. Had alleen 2 vragen. Hoelang kun je het invriezen? En hoe kun je ze het beste invriezen?
    M.v.g Marlaine

Geef een reactie