Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Zelf limoncello maken!

shutterstock_211330729 (1)Dit likeurtje doet het goed op een zonnige lente of zomer avond. Is het druilerig weer? Dan is het tijd om limoncello te maken voor de dagen dat het zonnetje zich wel weer laat zien. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat!

Met dit recept op Smulweb maak je zelf deze citroenlikeur.

Dit heb je nodig:

 • 10 citroenen met dikke schil, onbehandeld
 • 1 liter pure alcohol voor consumptie (eventueel hoge kwaliteit wodka)
 • 1 liter water
 • 300 – 800 gram suiker (naar smaak)
 • glazen fles met wijde hals en dop (géén kurk)

Zo maak je het:

1. Boen de citroenen goed af en schil ze. Schraap aan de binnenkant al het wit weg (dat geeft de limoncello een bittere smaak).

2. Vul de fles(sen) met de schillen en doe de alcohol erbij. Dop er op en minstens 20 dagen laten staan in een donkere ruimte. Eventueel kan je in plaats van alle citroenen in een keer te schillen, iedere keer wanneer je een citroen gebruikt, de schil toevoegen aan de alcohol.

3. Verwarm een liter water en los hierin de suiker op. Laat dit vijf minuten doorkoken en vervolgens helemaal afkoelen. Mix de suikersiroop met de inhoud van de flessen.

4. Doe alles in schone flessen, doppen erop en weer laten staan voor minstens 20 dagen (Hoe langer hoe intenser de smaak).

5. Zeef na al die dagen de inhoud van de flessen en vul (nieuwe, gesteriliseerde) flessen met de likeur. Leg dit in de koelkast. Nu is het klaar om gedronken te worden. De limoncello kan ook ingevroren worden.

TIP : Wil je er dubbelfeest van maken? Voeg dan een scheut limoncello toe aan een glaasje prosecco.

3 Reacties

 1. Wodka gaat prima, maar de smaak is anders en OOK het alcoholpercentage! Als je limoncello maakt met wodka moet je de hoeveelheden water en suiker sterk aanpassen. De alcohol die hier genoemd wordt is 95%. Wodka bevat hooguit 40 % alcohol.

  Slecht werk van smulweb.

  Ben ook benieuwd naar het zelf stoken, ik maak graag limoncello. In Italië is in iedere supermarkt de alcohol hiervoor te koop. Helaas hier niet en via internet maakt het wel erg duur.

 2. hmm, zelf alcohol stoken is een eitje, scheelt hoop accijns !
  kom daar op terug met alcohol recept

Geef een reactie