Sinds kort zijn wij van Smult helemaal aan het tuinieren geslagen met de moestuintjes van de AH. Op papier leek het zo makkelijk. Water geven, een tijdje wachten en je verse groenten en kruiden zijn klaar om te eten. In de praktijk blijken wij toch wat ongeduldiger te zijn en groeien die kleine spruitjes groen echt véél te langzaam.

Des te blijer waren wij dan ook toen het nieuwste boek van Barbara Bonisolli op de mat viel. Het kookboek staat niet alleen vol met hongeropwekkende foto’s, maar barst ook van de tuiniertips. Nu is het ‘slechts’ een kwestie van tijd voordat wij kunnen genieten van onze zelfgekweekte wortels, basilicum en radijzen!

De Smult redactie

Koken uit eigen Tuin - Deltas - ISBN 978-90-447-4183-4  Koken uit eigen Tuin - Barbara Bonisolli  Koken uit eigen Tuin - Deltas - ISBN 978-90-447-4183-4

In Barbara Bonisolli’s boek is te lezen dat de passie voor koken er letterlijk met de paplepel in werd gegoten. Met een Italiaanse vader als inspiratiebron kon het dan ook haast niet anders dat de Beierse hier later een carrière in zou beginnen. Inmiddels heeft de tijd zijn werk gedaan en zwaait Barbara zelf de scepter over een druk gezin. Gelukkig heeft zij tussendoor de rust gevonden om een prachtig kookboek te schrijven: Koken uit eigen Tuin

In de buurt van München leidt Barbara een hectisch bestaan. Met een man, drie kinderen, wat eenden, een paar kippen, vijf bijenvolken en een kater heeft zij aan 24 uur zelden genoeg. Toch vindt Bonisolli dagelijks de tijd voor haar grote passie tuinieren. In haar eigen moestuin verbouwt Barbara alles wat zij lekker vindt. Van raapstelen tot aardbeien, elk seizoen staat haar tuin vol met verse gewassen.

Naast de liefde voor tuinieren en eten, speelt ook fotografie een grote rol in het leven van de Duitse. In haar boek Koken uit eigen Tuin komen al deze passies samen. Barbara verbouwt, kookt en fotografeert hoogstpersoonlijk elk gerecht dat je in het boek vindt. Een intensieve klus, maar al die noeste arbeid is terug te zien in het kookboek. De foto’s zijn hongeropwekkend, de tuiniertips erg handig en de recepten te maken door iedereen. Aan de hand van alle gerechten neemt Barbara je letterlijk mee op een culinaire reis door het jaar!

Ga dit voorjaar dus goed van start en begin met het kweken van je eigen groente en fruit. Of je nu op het platteland woont of op een klein kamertje in de stad, er is altijd plek om je eigen gewassen te kweken. En met de tips van Barbara staat niets een geslaagde oogst nog in de weg!

Zelf kansmaken op dit geweldige kookboek? Op de Facebookpagina van Smult geven wij 3x een exemplaar weg!