Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Wonderlijke winter BBQ

shutterstock_166480763Het januari weer is guur en regenachtig, maar daar komt dit weekend verandering in. De wind gaat liggen en de kou komt terug. Ook is er kans op sneeuw! Wij raden aan: ga niet binnen zitten, maar maak gebruik van dit prachtige weer. Organiseer eens een Winter BBQ voor vrienden en familie en laat de kinderen lekker buiten spelen terwijl je geniet van de warmte van een vuurtje en gezelligheid.

Zet grote vuurkorven neer, gevuld met robuuste blokken hout. Zorg ook voor genoeg zitplekken, deze moeten droog zijn en kun je bedekken met warme kleedjes. Plaats eventueel heaters rondom je zitplek, zodat het een knusse omgeving wordt waarin niemand het koud krijgt. Ook kun je een warm drankje zoals warme appelcider of gluhwein schenken, dit zijn de perfecte opwarmers voor tijdens de BBQ. Omdat het nog steeds snel donker is, is het handig om ook wat extra licht te hebben. Gebruik hiervoor grote, gekleurde lampionnen die je in een boom hangt of versier de tuin met kaarsen en winterse lantaarns.

Natuurlijk wil je je gasten ook iets lekkers aanbieden. Een winter BBQ is natuurlijk al anders door het weer, maar heeft ook hele andere gerechten die goed passen. De gerechten mogen best wat meer pit hebben en stoer zijn. Vleesgerechten zoals spareribs, worstjes op brood en gegrilde kip zijn perfect. Vul deze aan met gegrilde winterse groente, gepofte aardappels, brood en sausjes voor erbij. Serveer direct vanaf de BBQ, gerechten zijn moeilijk warm te houden. En als afsluiter marshmallows roosteren boven de vuurkorven. Deze kun je ook op z’n Amerikaans eten als s’more. Tussen twee biscuitjes plaats je een plat stukje chocola en een geroosterde marshmallow.

3 Reacties

  1. leuk idee, doen ik al jaren

Geef een reactie