Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Recepten uit de Cariben

recepten uit de cariben

In de Cariben draait het leven om eten. Veel gezelligheid en gelach en een keuken gevuld met heerlijke geuren. Haal de tropische sferen in huis met dit kookboek en tover in een handomdraai een zomers drankje, een tropische saus of een spannend hoofdgerecht in elkaar,  zonder dat je hier uren voor in de keuken hoeft te staan. Meer weten? Lees dan gauw verder! 

De auteur van het boek, Shivi Ramoutar groeide onder andere op in Trinidad en heeft voor verschillende pop-up restaurants in New York en Londen gewerkt. Haar recepten zijn een geweldige combinatie van verrassende smaken,  zomerse foto's en een duidelijke uitleg. Haar boek zorgt er voor dat je zonder al te veel handelingen prachtige gerechten kunt maken, heb je bijvoorbeeld wel eens een salade van sint-jakobsschelpen met bloedworst en mangosaus geproefd? Ramoutar laat met haar boek Recepten uit de Cariben heel duidelijk zien dat het ontdekken van de Caribische keuken heel leuk en toegankelijk is. Het boek biedt een ruime keuze aan alledaagse gerechten en aan gerechten waarmee je kunt uitpakken.

Paradijselijke garnalen

garnalen

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:

16 rauwe jumbogarnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd, kop en staart er nog aan

maismeel, voor het bestrooien

1/2 el korianderblad, grof gehakt

zeezout en versgemalen zwarte peper

Voor de marinade:

2 el raapzaadolie

1 volle tl amchar masala

snufje kurkumapoeder

Voor de dressing:

2 el ongeraffineerde kokosolie

2 teentjes knoflook, geperst

geraspte schil van 1/2 onbespoten limoen

Bereiding:

1. Roer alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zeezout door elkaar. Wrijf de garnalen goed in met de marinade en laat minimaal 20 minuten in de koelkast marineren. Rijg de garnalen vervolgens aan vier metalen of houten spiesen.

2. Smelt voor de dressing de kokosolie in een kleine koekenpan op laag vuur. Doe de knoflook erbij en bak 30 seconden, tot het heerlijke knoflookaroma je tegemoetkomt.

3.  Haal de pan van het vuur en roer de geraspte limoenschil erdoor. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper en houd warm.

4. Verhit een grillpan op hoog vuur tot deze rookt.

5. Doe de garnalen in een hete grillpan en bak ongeveer 2 minuten aan beide kanten, tot ze gaar en gegrild zijn.

6. Meng de garnalen door de dressing, doe in een serveerschaal, bestrooi met koriander en serveer direct.

Wil je ook de Caribische keuken ontdekken en mooie gerechten op tafel zetten? Het kookboek Gerechten uit de Cariben bestel je hier.

Home Recepten