smult_logo_RGB_magenta200px kopieSmult is het culinaire tijdschrift van Smulweb, speciaal voor de thuiskok. Elke week hebben we op onze blog een kookboekentip met een boek dat volgens ons in je boekenkast moet staan. Deze week: Pasta di Janny van Janny van der Heijden!

omslag-pastadijanny-koper-rgb‘Pasta di Janny’ is het nieuwste boek van culinaire alleskunner Janny van der Heijden. Volgens haar maak je de lekkerste pasta zelf en haar boek staat dan ook vol met tips en tricks om de beste spaghetti, lasagne, tortellini en nog veel meer te maken. Ook qua sauzen weet Janny wat lekker is, de mogelijkheden en variatietips zijn eindeloos en vullen samen met prachtige, sfeervolle foto’s de vele pagina’s die het boek telt.

Schermafbeelding 2016-04-20 om 14.52.56Je komt alles te weten over het maken en bereiden van de verschillende soorten pasta’s. Er zijn namelijk verschillende soorten bloem waar je diverse soorten pasta’s mee maakt. Ook de vorm van de pasta verschilt per gerecht. De ene vorm past beter bij een gevulde saus en de ander weer bij een lichte kruiding. In het pasta-ABC leert Janny je de verschillen tussen de vormen uit en vertelt ze bij welk gerecht de specifieke vorm het best past.
De tips die in Italiaanse families van generatie op generatie worden doorgegeven, staan verspreid door het hele boek. Deze tips maken het gerecht of de pasta pas echt compleet en stukken beter!

Onder andere de klassiekers zoals spaghetti bolognese komen in een lekker smaakvol jasje voorbij, maar ook opvallende soorten, zoals de verschillende zoete toetjes met pasta als hoofdingrediënt worden behandeld. Het boek bevat dus zeker handige tips om de bekende pasta’s op tafel te zetten, maar weet je ook te verrassen met interessante combinaties of opvallende ingrediënten.

Janny houdt erg van de eenvoudige pasta’s: weinig poespas en vooral gewoon heel erg lekker. Daarom delen we ook het recept van pasta met aglio, olio e peperonico, erg simpel en verfijnd, maar daarom niet minder leuk om op tafel te zetten.

AGLIO, OLIO E PEPERONCINO

mvvoorbergen-Pasta di Janny-aglio olio e peronncino-1485 kopie

“Simpeler dan simpel en lekkerder dan lekker. Dat vind ik van deze pasta, hij verveelt me nooit. Verse pasta, goede olijfolie, geurige knoflook en goed fijngehakte rode peper. Smalle reepjes peper kan ook, maar de rauwe reepjes kunnen soms net iets te heftig zijn tegenover de delicate pasta.” – Janny van der Heijden

Ingrediënten:

3-4 tenen knoflook
1 kleine rode peper
5-6 el olijfolie

Bereidingswijze:

Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes met de punt van een mes en hak het vruchtvlees fijn. Verwarm de olijfolie en voeg de knoflook toe. Fruit 1 minuut en voeg dan de gehakte peper toe. Fruit samen nog 30 seconden tot 1 minuut. Meng met al dente gekookte pasta.

Variant:

Gebruik een gedroogd pepertje of roer chilivlokken door de olie.

janny

Een handig handboek voor wie pasta wilt maken en bereiden, dat is ‘Pasta di Janny’!

Je krijgt het kersverse boek nu cadeau bij 4x Smult voor maar € 22,50 inclusief verzending »