9200000045961148
De Japanse keuken biedt heerlijke gerechten en variaties, maar is voor vele thuiskoks een uitdaging. Dit leuke kookboek is er om je een handje te helpen en zo krijg je zelfs de lastigere technieken zo onder de knie!

In ‘Basic Japans’ staan vijftig recepten die normaal gesproken in de keuken van restaurant Tanuki (in Brugge) worden bereid. Alle klassiekers staan er dan ook in: sushi, sashimi en soepen, tempura en teppanyaki. Bij de ingewikkeldere gerechten staan duidelijke stap-voor-stap foto’s, waardoor de veelzijdige Japanse keuken voor iedereen toegankelijk wordt.

Benieuwd geworden naar de recepten in dit heerlijk kookboek? Smult mag alvast een receptje met je delen!

Schermafbeelding 2016-01-27 om 16.23.07

Yakitori

Ingrediënten voor 4 personen
2 ontbeende kippenbouten
4 lente-uitjes
1 puntpaprika
grof zout
1 potje Japanse sanshopeper

Dipsaus
100 ml sojasaus
100 ml mitin (zoete rijstwijn)
40 ml sake (rijstwijn)
40 ml water
40 g suiker
4 g hot ketchup
100 g maizena express voor bruine sauzen

Bereiding
1. Breng de ingrediënten voor de dipsaus samen aan de kook. Meng de maizena eronder en zeef door.
2. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
3. Ontbeen de kippenbouten en snijd ze met het vel eraan in stukjes van 2 cm. Was de lente-uitjes en snijd ook deze in stukjes van 2 cm.
4. Prik afwisselend een stuk kip en een stuk ui op een bamboestokje. Voorzie drie stukjes kip en twee stukjes ui per spies.
5. Snijd de puntpaprika in schijfjes van 0,5 cm en verwijder de pitjes.
5. Grill de spiesjes en paprikaringen in een hete pan.
6. Serveer de spiesjes met de dipsaus.