Wilmie Willemse van het Sterrenteam heeft het gerecht ‘Salade met kip, quinoa, courgette en tomaatjes’ uit Smult 4, het zomernummer, voor ons getest.

Lees hier haar uitgebreide beoordeling! De resultaten van mijn recept testen:
Allereerst moet ik je bekennen dat ik nog nooit eerder zelf iets met quinoa had gemaakt. Ik had er wel al vaker van gehoord en ik heb het ook wel eens in een restaurant gegeten in een of ander gerecht dus dit was een prima gelegenheid om er zelf ook eens een keer mee aan de slag te gaan.
De bereidingstijd: Die is echt wel langer dan 20 minuten reken maar gerust op een half uur tot 3 kwartier zeker als je de kip nog zelf moet koken.

Hoofdgerecht: Ik vind het persoonlijk meer een lunchgerecht of een bijgerecht bijvoorbeeld bij bbq of op een buffet.

Opmerkingen t.a.v. de ingredienten:
Witte en/of zwarte quinoa: Ik woon in een dorp met maar 1 supermarkt met een beperkt assortiment en ik was blij dat ze daar de standaard quinoa van Lassie hadden. Ik kan me voorstellen dat er nog wel meer supermarkten zijn die niet meer soorten quinoa in hun assortiment hebben.
Courgette: Ik vind persoonlijk dat rauwe courgette weinig smaak heeft. Door de dressing kwam dit enigszins toch wel goed maar ik zou zelf de volgende keer de courgette in dunne plakken snijden en grillen voor een beetje meer smaak
Gekookte kip: Ik heb zelf kipfilet gekookt met een kippenbouillonblokje maar dan red je het niet binnen de aangeven tijd. Als alternatief zou je natuurlijk de kipfilet kunnen nemen uit het vleeswarenschap. Zelf zou ik kiezen voor gerookte kipfilet omdat die meer smaak heeft. Bovendien vind ik 50 gram p.p. te weinig. Zeker als je dit als hoofdgerecht wilt eten. Ik zou de hoeveelheid kip dus verdubbelen.
Pompoenpitten: Eerst roosteren voor meer smaak.

Opmerkingen t.a.v. de bereidingswijze:
Neem een grote ruime kom want anders is het mengen erg lastig en springt de quinoa alle kanten op.
Verder is de bereidingswijze duidelijk en spreekt het voor zich. Ik denk dat een beginnend kok hier ook goed mee vooruit kan.

Slotconclusie:
Ik denk dat dit, zeker met een paar kleine aanpassingen, nog wel vaker op tafel zal komen. Echter ik zou het niet als hoofdgerecht eten maar eerder als lunch of als bijgerecht bij de bbq, gourmet of op een buffet. Dit ook mede gezien mijn mannen dit niet als een volwaardig hoofdgerecht konden waarderen.