We gaan het weekend in met een lekker recept voor komkommerrolletjes. De komkommerrolletjes zijn gevuld met roomkaas, zongedroogde tomaatjes en rode peper. Serveer de komkommerrolletjes als snack of als bijgerechtje. Tijd: 15 min.
Recept voor 8 tot 10 rolletjesBenodigdheden:

  • 100 gram kruidenroomkaas
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • halve rode peper of een snuf chili
  • 1 komkommer

Bereidingswijze:
Schil de komkommer en schaaf met een kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Leg de plakken komkommer eventjes tussen wat keukenpapier om ze iets minder vochtig te maken. Snijd de zongedroogde tomaatjes wat kleiner en snijd de rode peper heel fijn. Meng in een bakje de roomkaas met de rode peper (of chili) en de zongedroogde tomaatjes. Schep ongeveer een theelepel van de roomkaas op een plakje komkommer. Rol vervolgens het plakje komkommer helemaal op en zet dit vast met een cocktailprikkertje. Ga zo door totdat alle ingrediënten op zijn. Serveer de komkommerrolletjes als Â'snackÂ' of als bijgerechtje.