Hoofdgerecht voor ong. 6 personen
130 g boter
50 g bloem
1/2 tl paprikapoeder
snufje nootmuskaat
zout, peper
350 g farfalle
200 g gerookte zalm in stukjes
3 el fijngesneden bieslook
100 g parmezaanse kaas

Smelt voor de bechamelsaus 50 g boter in een grote pan op halfhoog vuur. Strooi de bloem erover en roer 1 min. Schenk geleidelijk de melk erbij en roer tot een gladde suas (gaat goed met een garde). Laat de saus zachtjes koken tot hij gebonden is. Breng op smaak met paprikapoeder, nootmuskaat, zout en peper. Kook de pasta gaar. Meng uitgelekte pasta met 80 g boter, zalm, bieslook, 50 g kaas en helft bechamelsaus. Schep in ingevette ovenschaal. Schenk rest van bechamelsaus erover en strooi rest van de kaas erover. Zet 10-15 min onder een matig hete gril tot het gerecht goudgeel is. Laat 5 min rusten, dan is hij makkelijker te snijden.

Ook lekker om roosjes broccoli erdoor te mengen.