Aangezien ik echt gek ben op koken maar vooral ook het opeten van de gerechten, zijn er bij mij de laatste jaren, vooral de laatste 4 jaar omdat ik ben gestopt met roken,  wat kilootjes (25!!!!) bij gekomen. Ik ben nu op het punt gekomen dat ik denk dat ik toch maar eens moet proberen daar wat aan te doen. Het ergste is dat ik vooral gek ben op pasta en dat dát nou juist hetgeen is wat erg aanzet. Op internet zag ik die Slim pasta wel eens voorbij komen. In een zakje van 270 gram zitten nog geen 30 calorieën! Mijn interesse was gewekt want ik wil binnenkort gaan beginnen met “lijnen” maar ik wil er dus niet teveel voor laten staan, vooral pasta en rijst niet. Na wat onderzoek en best wel wat negatieve reviews over de structuur en de nare lucht die van de pasta af komt na het openen van het zakje, vond ik gewoon dat ik het zelf moest gaan testen. Daar ben ik vandaag mee begonnen zodat ik straks weet of ik de pasta in mijn dieet wil hebben. Vóór ik overga van het plaatsen van het recept en de stappen om het te maken, zal ik jullie eerst vertellen wat ik persoonlijk van de pasta vind.

Eerlijk gezegd was  ik op het ergste  voorbereid gezien de reacties op internet. Ik knipte het zakje van de pasta open en dacht dat er een hele vieze lucht uit zou komen, nou, dat vond ik dus reuze meevallen! Het rook iets vissig maar wat mij betreft niet echt noemenswaardig. Ik heb de pasta goed gewassen onder stromend water en ik vond het ook goed voelen tussen mijn vingers. Ik vond het geen vreemde structuur hebben ofzo. Dat was dus voor mij een goed begin. Het rook niet zo vies als ik dacht en het voelde niet zo vreemd als ik dacht. Ik begon dus vol goede moed aan het bereiden van het eten. Hier mijn recept:

Slim pasta met kastanje champignons, pesto en rucola

Benodigdheden:

1 zakje slim pasta (270 gram, goed gewassen en uitgelekt)

250 gram (kastanje)champignons (in blokjes gesneden)

1 rode ui (gesnipperd)

2 teentjes knoflook (klein gehakt)

1 rode peper (klein gesneden)

30 gram pijnboompitten (geroosterd)

30 gram rucola (gesneden)

50 gram groene pesto

70 gram gedroogde tomaat (gesneden)

scheutje olie

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een pannetje (ZONDER BOTER OF OLIE!!!!) bruin. Blijf erbij staan en laat het niet verbranden want dan worden de pijnboompitten bitter.

Doe wat olie in een wok en fruit de ui met de peper en de knoflook.

Doe de champignons erbij en roerbak een minuut of twee en doe vervolgens de gedroogde tomaatjes erbij.

Voeg de Slim pasta toe en meng het geheel goed door elkaar.

Doe dan de pesto en de rucola erbij en roer ook dit weer goed door elkaar.

Maak het af met de pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

:Slim pasta met champignons, rucola e pesto (1) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (2) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (3) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (4) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (5) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (6) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (7) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (8) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (9) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (10) Slim pasta met champignons, rucola e pesto (11)

Mijn conclusie

Ik vond de Slim pasta erg goed te doen. Het is een bord vol, voor twee personen zou het wel te weinig zijn. Het gerecht zoals hierboven beschreven was lekker maar de volgende keer doe ik er wat verse zwarte peper bij en in plaats van 50 gram pesto zou ik 75 gram gebruiken. Verder denk ik dat ik het met de pasta wel ga redden als ik ga lijnen. Ik moet gewoon nog wat lekkere smaakjes uitzoeken om het zo lekker mogelijk te maken. aan de pasta gaat het dus niet liggen of het lijnen gaat lukken. Ik mistte de gewone pasta niet.