Real Canadian

Canadese Recepten en Kook Technieken

Overheerlijke zalmkroketten, die traditioneel in Québec (Canada) gegeten worden.

500 gr aardappelen
3 lente uitjes
60 ml verse koriander
1 el mosterd (Dijon)
1/4 tl citroenrasp
zout
zwarte peper
tabasco
2 eieren
2 blikken roze zalm (à 213 gr)
zonnebloem olie
paneermeel

 

Voorbereiding

Snij de lente uitjes en koriander fijn.

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten. Stamp ze daarna fijn.
Voeg de lenteuitjes, koriander, zout, peper, mosterd, tabasco en citroenrasp toe en vermeng deze.
Voeg daarna 1 ei toe en vermeng deze tot een homogene massa.(soms 2 eieren)
Voeg nu de zalm er bij en laat dit 10 minuten afkoelen.
Vorm nu de zalmkroketten (hamburger model).
Daarna door een losgeklopt ei halen en daarna door de paneermeel.
Bak ze even in een koekenpan goudbruin. (5 tot 7 minuten)

croquettes-saumon

Bij de zalmkroketten wordt er vaak traditioneel tomatenketchup gegeten, maar een béarnaise saus is ook heelijk. Wil je een pittiger smaak, gebruik dan de rode zalm.

2 Reacties

  1. Lijkt mij heel lekker Rob, ik kom er alleen niet achter hoe ik dit recept bij mijn recepten kan bewaren. Groetjes, Louise

Geef een reactie