vis 15Bijna elke vis is smaakvol te marineren met kruiden, olie of een ander soort marinade. Je filet wordt zo zachter, blijft sappig en krijgt een lekker smaakje. Ook kun je gemakkelijk zelf nieuwe smaken uitproberen en heb je zelf in de hand hoeveel zout je binnenkrijgt. 

Zo marineer je vis:

1. Ontdooi de filet in z’n vacuümverpakking in koud water.

vis 14

2. Maak een marinade van olijfolie, kruiden en andere smaakmakers zoals ketjap, sojasaus of citroensap.

vis 15

3. Leg de filet in ‘n schaaltje met de marinade en zet ‘m ongeveer een uur afgesloten in de koelkast.
4. Bereid de gemarineerde filet met een methode naar wens, bijvoorbeeld koekenpan, grill of op de barbecue.

vis 16

5. Verpak bij bereiding in de oven of op de barbecue de vis in aluminium folie.

vis 17

Meer handige tips voor de lekkerste vis: