Geerpin

In de jaren 60 van de vorige eeuw maakte mijn vader wel eens gerechten klaar waarvan hij het recept uit kranten en tijdschriften opdiepte. Zo maakte hij eens stukjes varkensvlees in een pittige, maar niet vreselijk pittige, marinade. Het gerecht heette Geerpin. Daar ben ik behoorlijk zeker van, maar op Google heb ik er helemaal niets over kunnen vinden. Zo achteraf bekeken vermoed ik dat het van Thaise of Indiase herkomst is. Wie helpt ?

4 Reacties

  1. oncookingterms

    4 mei 2015 at 11:32

    tip :)
    in de jaren 60 waren ook nog niet alle kruiden en specerijen
    in Nederland te koop,wel vijfkruidenpoeder wat in veel chinese marinades werd gebruikt en oa gember
    en wat de naam betreft heeft je vader er misschien een eigen
    naam aan het recept gegeven.:)

  2. oncookingterms

    4 mei 2015 at 11:01

    Hi Poldermick
    in die jaren stonden er ws in die kranten en tijdschriften recepten
    van Indische of Chinese origine.
    kan het ook Geerpig zijn ? pig betekent immers varken ?
    en heette je vader misschien Geer ?
    je kunt eens kijken in oude kookboeken van bv oma Keasberry
    of groot Chinees kookboek van Bep Vuijk.
    heel veel succes !
    groetjes oncookingterms

  3. :D Leuk, het was in elk geval een onvergetelijk recept!
    En die naam, die kan vernederlandst zijn of in elk geval heel anders zijn geschreven. Heb je enig idee wat er nog meer in ging?
    Misschien eens zoeken in het engels voor “Indian of Thai pork recipes”.
    Kom ik iets tegen laat ik je weten in de meldingen op je pagina.
    Maar eerst moet er een lekkage in de keuken worden verholpen.
    Enfin groeten en succes met zoeken C

Geef een reactie