Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Suikervrij en gezond koken mbv dadels

Dadels zijn van nature erg zoet. Behalve dat de dadel erg lekker is om zo te eten, is deze perfect te verwerken als zoetmiddel. Zo kun je bijvoorbeeld eerst de dadel ontvellen en dan pureren. Gebruik dit mengsel in cakes, taarten of brood! Natuurlijke vruchtensuikers zijn voor het lichaam veel makkelijker om te verteren en te verwerken dan geraffineerde suikers. Deze laatste zijn een belasting voor het lichaam en moet het lichaam eerst weer uitgewerkt worden. Medjoul dadels zijn 100% natuurlijk en bovendien nog erg lekker ook!

  Suikervrij en gezond koken m.b.v. dadels!Gedroogde Medjool dadels zijn erg populair onder veel mensen vanwege de heerlijke zoete smaak. Ze bevatten veel voedingsstoffen en ze zijn erg vezelrijk, waardoor je voor langere tijd vol zit. Dadels worden al eeuwenlang gebruikt als supervoeding en werden vroeger ook wel het 'woestijnvoedsel' genoemd vanwege de vele voedingsstoffen. Na een aantal dadels zouden nomaden weer energie genoeg hebben voor een volgende zware tocht. 

Dadels als perfecte suikervervanger

Dadels zijn van nature erg zoet. Behalve dat de dadel erg lekker is om zo te eten, is deze perfect te verwerken als zoetmiddel. Zo kun je bijvoorbeeld eerst de dadel ontvellen en dan pureren. Gebruik dit mengsel in cakes, taarten of brood! Natuurlijke vruchtensuikers zijn voor het lichaam veel makkelijker om te verteren en te verwerken dan geraffineerde suikers. Deze laatste zijn een belasting voor het lichaam en moet het lichaam eerst weer uitgewerkt worden. Medjoul dadels zijn 100% natuurlijk en bovendien nog erg lekker ook!

Welk dadel gebruik je?

Er zijn in totaal ongeveer 400 verschillende dadels. De Medjool dadel en de Deglet Nour dadel zijn de bekendere dadels en ook vaak favoriet onder velen. Echter, is de kleinere Deglet Nour gekonfijt en bevat daardoor veel toegevoegde suikers. De Medjool dadel is juist perfect om te gebruiken bij het koken, omdat deze alleen van nature bestaande suikers bevat. Zelf koop ik mijn dadels hier: www.veganuts.nl of op de markt in Leiden. Deze kwaliteit is goed en ik weet zeker dat er verder geen suikers aan toe zijn gevoegd. De gezonde superkracht van de Medjool dadel

Medjool dadels worden niet voor niets de koning onder de dadels genoemd. Ze bevatten vele mineralen, vitaminen en antioxidanten die onze gezondheid erg goed doen! Bovendien zijn zij krachtige energieboosters. Ten eerste bevat de dadel vele B-vitaminen die ons helpen bij vermoeidheid en helpen bij onze energiestofwisseling. Mineralen zoals koper, kalium, ijzer, zink en magnesium ondersteunen hier ook nog eens bij en helpen ons bovendien met ons immuunsysteem. 

Dadels beschermen onze cellenBovendien bevat de dadel vele antioxidanten in de vorm van fytonutriënten. Deze beschermen ons tegen de schadelijke invloed van vrije radicalen. Nog nooit van gehoord? Het proces dat onder andere bij rook, schadelijke straling, slechte voeding of intensief sporten ontstaat zorgt er voor dat onze gezonde cellen aangetast worden door bepaalde stoffen, genaamd vrije radicalen. Dit zorgt voor veroudering van onze huid, maar kan ook voor definitieve schade van ons DNA zorgen. De antioxidanten in dadels beschermen ons hiertegen. Gevulde dadels receptBenodigdheden

  • 250g Medjool dadels (ongeveer 10 stuks)

  • 1 pakje mon chou

  • 100g Chileense walnoten

Bereidingswijze

  1. Ontpit de dadels door ze in te kerven en de pit eruit te halen.

  2. Voeg hier mon chou en een halve walnoot in de plaats in

Home Recepten