Een simpel maar lekker recept. Ingrediënten voor 4 personen
verse pasta
30 gram basilicum
olijfolie
1 bakje pijnboompitten
stuk pardano kaas
1-2 teentjes knoflook
cherrytomaatjes

Bereidingswijze
1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
2. Maak ondertussen de pesto. Rooster 2 handjes pijnboompitten. Doe vervolgens de geroosterde pijnboompitjes, basilicum en de knoflook in een blender. Rasp hier ongeveer 2 handjes pardano kaas bij.
3. Zet de blender aan tot de ingrediënten zijn gemixt tot een vloeibaar mengsel, maar niet té vloeibaar.
4. Schep de pasta op een bord en schep de pesto, cherrytomaatjes en rucola erdoorheen. Maak het gerecht af door nog wat pijnboompitjes eroverheen te strooien en nog wat pardano kaas erboven te raspen.

Tip: Wil je toch nog wat meer smaak? Strooi wat peper of provencaalse kruiden over het gerecht heen.