Hallo kookliefhebbers

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik vind koken heel leuk en gebruik graag recepten en youtube video’s om nieuwe ideeën te krijgen. Ik loop al een tijdje rond met een kleine frustratie over recepten websites dat ik recepten meestal niet kan maken omdat ik belangrijke ingrediënten of een keukentool mis.

Ik ben een HBO ICT student, op dit moment gaan een paar medestudenten en ik een recepten app maken die deze problemen op lost. Dat hopen wij in elk geval.
Het idee is dat wij een app gaan maken die bij de eerste keer dat u het opstart vraagt of u bepaalde allergieën heeft en welke keukentools u heeft. Zodra dit bekent is kan u het gebruiken. Elke keer als u wat lekkers wilt koken spreekt u simpelweg de ingrediënten in die u in huis heeft in. Het is natuurlijk belangrijk dat dit soepel verloopt en dat u niet 3 keer achter elkaar aardappel hoeft te zeggen omdat de app het niet goed begrijpt. Dit is ons tot nu toe al gelukt om te maken.
Vervolgens zoekt de app naar recepten die voldoen aan de ingrediënten, de keukentools en mogelijke allergieën  van de kok(in).
Het is de bedoeling dat de app ook begrijpt dat sommige ingrediënten vaak vervangen kunnen worden door een alternatief, zo kan je bijvoorbeeld bij humus inplaats van tahin ook pindakaas gebruiken. Het zoekproces moet zo slim moglijk gemaakt worden.

Hieronder 2 plaatjes om een beetje een idee te geven wat de bedoeling is.

scherm1 scherm2

Ook willen wij het makkelijk maken om nieuwe recepten toe te voegen, leuk voor als je in de keuken zomaar iets doet en dit toevallig erg geslaagt blijkt te zijn. Er moet een sort community komen die reacties en/of like kan uitdelen aan recepten om elkaar te helpen. De app heet tot nu toe New taste (tot er een betere naam verzonnen is)

Nu zijn wij nog een beetje in de ontwerpfase en zoeken wij mensen die hun ongezouten (haha) mening kunnen geven.
Als jullie een reactie achter kunnen laten met wat jullie er van denken zou dat fantastisch zijn.
Het zou nog fantastischer zijn als jullie onze enquete kunnen invullen. (-;

https://goo.gl/forms/3Y2aVm5u1qgABxkD3

In elk geval bedankt voor het lezen van mijn lange verhaal!