We worden er dagelijks aan herinnerd op te teevee, het koude weer komt eraan. Voor mij tijd om lekkere snert te gaan koken. Een echt Holland gerecht en ook nog eens gemakkelijk te maken. In de supermarkt vind je zelfs vaak voor gemaakt pakketjes met van alles de juiste aantallen . Ik gebruik gewoon eigenlijk altijd mijn recept van de Smulweb website:

Ingrediënten 6 personen

  • 400gr. spliterwten,
  • stukje rookspek (ca. 150gr.)
  • 1 hamschijf, zout
  • 2 laurierblaadjes
  • enkele peperkorrels
  • zout
  • 4 preien
  • 2 aardappels
  • 2 winterwortels
  • 1 kleine selderijknol
  • 2 rookworster
  • bos selderij.

Stappenplan

Breng de spliterwten met 2 liter water, het rookspek, de hamschijf, laurierblaadjes en peperkorrels en zout aan de kook. Draai het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak en leg een deksel schuin op de pan. Kook ca. 40 minuten. Maak intussen de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en selderijknol en snijd in blokjes. Schep het vlees uit de soep en snijd in blokjes. Voeg dit met de prei, wortel, aardappels en knolselderij bij de spliterwten en kook ca. 45 minuten. Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe. Hak de selderij. Neem de worst uit de pan en snijd in stukken. Voeg de plakjes worst met de selderij toe en warm nog ca. 5 minuten door.

Samen met mijn hond eet ik vaak een bakje van bovenstaand recept. De rest vries ik in om later nog eens te eten. Het is ook na opwarmen namelijk net zo lekker als net klaar. Voor mijn hond heb ik tevens een goede hondenverzekering afgesloten. Zo ben ik goed gedekt bij ziekte of andere vervelende zaken. Wanneer je van een bedrag wilt weten hoeveel btw erin zit kan je hiervoor een btw calculator gebruiken.