De titel zegt het al dit weekend wil ik de Aziatische keuken gaan ontdekken en begin met een recept uit de Indiase keuken. Deze keuken is in Nederland minder bekend maar ik merk dat er wel steeds meer restaurants komen. Één van de gerechten die wel doorgebroken is maar niet altijd zoals het eigenlijk gemaakt zou moeten worden is Kip Tandoori. Daarom ga ik voor het originele recept!

De tandoori saus wordt al duizenden jaren gebruikt in India om mee te koken. Het heet daar tandoori masala. Het is een mix van yoghurt, gember, knoflook, peper, komijn en het belangrijkste ingredient Garam Masala. Garam Masala is een mix van verschillende specerijen. Vaak Kardemon, kruidnage;, nootmuskaat en kaneel.

Voor ons Kip tandoori recept hebben we dit keer gekeken op Eigenwijskoken.nl. Hierop staat een simpele stappenplan om vanaf 0 dit gerecht te maken. Ook vond ik er een lekker recept voor Naanbrood, een veel gegeten bijgerecht in India.

Vanavond is het zover dus binnenkort een nieuwe blog met het eindresultaat!