Een echt leuk snel te maken: Zandkoekjes!

Wanneer ik de kinderen op bezoek heb en het regent weer eens hard dan gaan we vaak de keuken in. Voor de uitgebreidere gerechten heb je niet altijd de ingredienten in huis maar voor zandkoekjes hoef je gelukkig niet veel te hebben. Een beetje bloem, suiker, ei en boter en je bent klaar. Ondanks deze simpele ingredienten is het toch een erg lekker koekje,

Je kan ook variaties toevoegen aan de basis. Neem wat stukjes chocolade en je krijgt als snel Amerikaanse chocolate chip cookies. Maar het kan ook simpeler door kaneel toe te voegen of citroenrasp.

Hierbij het gemakkelijke recept!

Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en boter in een kom en kneed alles goed door elkaar.

Vorm een bol van het deeg.

Bestrooi het aanrechtblad met wat bloem en rol hierop het deeg met een deegroller uit tot een lap ven 1 centimeter dik.

Snijd hier koekjes uit met een vormpje of een borrelglaasjes.

Vet een bakplaat in en leg hier de koekjes op.

Bak de koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.