Ook dit weekend was het weer druk met kinderen bij mij in huis. Naast een lekkere wandeling hebben we ook in de keuken gestaan. Geen pannenkoeken deze keer maar het komt in de buurt namelijk simpele koekjes! Die we achteraf heerlijk in de tuin gegeten hebben. Daar heb ik een schaduwdoek opgehangen zodat we mooi beschut konden zitten.

Omdat je met kinderen natuurlijk niet uitgebreid deeg kan maken koos ik voor een simpele variant, zandkoekjes. Het voordeel hiervan is dat zandkoekjes weinig ingredienten hebben en daarmee snel klaar zijn. Ook smaken ze erg lekker! Een ander leuk onderdeel is het maken van vormpjes. Dit kan je met een bot mesje doen maar ook door er figuurtjes in te drukken. Voor kerst maakten wij vroeger altijd sterretjes voor de familie.

Het recept wat ik gebruikt hebt kwam van de zandkoekjes website en gaat als volgt:

  • 200 gram Bloem
  • 150 gram Boter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eierdooier

Het deeg maak je door alles door elkaar te gooien en te kneden. In het recept staat daarna dat het even moet rusten in de koelkast dus dit hebben we maar gedaan. Mooi de tijd om ondertussen de vormpjes ergens achter uit de kast te vissen. Na het halve uurtje het deeg uitgerold om daarna vormpjes van te maken. Het moest lang in de oven. Bij ons waren ze na ongeveer 20 minuten mooi van kleur. De oven stond op 150 graden. 20 minuten die je prima kan gebruiken om samen met je kinderen en mooie kleurplaat te maken!

Daarna de kinderen op bed met de juiste bedtijd natuurlijk!