Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven
Zelf Brabants beste worstenbroodjes bakken? Dat doe je samen met Robèrt van Beckhoven! Met dit recept en de stap-voor-stap foto's lukt het zeker. Genoeg voor 30 stuks van ca. 65 gram.
Ingrediënten voor het deeg
200 gram melk
500 gram bloem
25 gram gist
9 gram zout
10 gram basterdsuiker
125 gram boter
Ingrediënten voor de gehaktworstjes
750 gram half-om-halfgehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
Zout en peper
Werkwijze deeg
1. De melk moet een temperatuur van 20 graden hebben.
2. Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.
3. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.
4. Laat 30 minuten rusten.
Werkwijze gehaktworstjes
5. Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.
6. Rol de bolletjes deeg tot ovale plakje uit.
7. Vouw de gehaktworstje erin en vorm tot worstenbroodjes.
8. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.
9. Bak de worstenbroodjes in ca. 18 minuten gaar op een bakplaat.
Meer Meesterlijk Brood? Hier vind je de groentebrioche en het verwenbrood van Robèrt van Beckhoven.