worstenbroodjes robert beckhoven
Zelf Brabants beste worstenbroodjes bakken? Dat doe je samen met Robèrt van Beckhoven! Met dit recept en de stap-voor-stap foto’s lukt het zeker. Genoeg voor 30 stuks van ca. 65 gram.

Ingrediënten voor het deeg
200 gram melk
500 gram bloem
25 gram gist
9 gram zout
10 gram basterdsuiker
125 gram boter

Ingrediënten voor de gehaktworstjes
750 gram half-om-halfgehakt
2 eieren
75 gram paneermeel
Zout en peper

Werkwijze deeg
1. De melk moet een temperatuur van 20 graden hebben.
2. Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.
Stapvoorstap-pag76-77_-1-worstenbrood

3. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.

Stapvoorstap-pag76-77_-2-worstenbrood

Stapvoorstap-pag76-77_-3-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-4-worstenbrood

4. Laat 30 minuten rusten.

Stapvoorstap-pag76-77_-5-worstenbrood

Werkwijze gehaktworstjes
5. Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

Stapvoorstap-pag76-77_-6-worstenbrood

6. Rol de bolletjes deeg tot ovale plakje uit.

Stapvoorstap-pag76-77_-7-worstenbrood

7. Vouw de gehaktworstje erin en vorm tot worstenbroodjes.

Stapvoorstap-pag76-77_-8-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-9-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-10-worstenbrood stapvoorstap-pag76-77-11-worstenbroodStapvoorstap-pag76-77_-12worstenbrood

8. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.

Stapvoorstap-pag76-77_-13worstenbrood

9. Bak de worstenbroodjes in ca. 18 minuten gaar op een bakplaat.

Worstenbrood-2

Meer Meesterlijk Brood? Hier vind je de groentebrioche en het verwenbrood van Robèrt van Beckhoven.