Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Worstenbroodjes van Robèrt van Beckhoven

worstenbroodjes robert beckhoven

Zelf Brabants beste worstenbroodjes bakken? Dat doe je samen met Robèrt van Beckhoven! Met dit recept en de stap-voor-stap foto's lukt het zeker. Genoeg voor 30 stuks van ca. 65 gram.

Ingrediënten voor het deeg

200 gram melk

500 gram bloem

25 gram gist

9 gram zout

10 gram basterdsuiker

125 gram boter

Ingrediënten voor de gehaktworstjes

750 gram half-om-halfgehakt

2 eieren

75 gram paneermeel

Zout en peper

Werkwijze deeg

1. De melk moet een temperatuur van 20 graden hebben.

2. Draai van alle ingrediënten een soepel deeg.

Stapvoorstap-pag76-77_-1-worstenbrood

3. Weeg stukjes van 30 gram af en bol ze direct op.

Stapvoorstap-pag76-77_-2-worstenbrood

Stapvoorstap-pag76-77_-3-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-4-worstenbrood

4. Laat 30 minuten rusten.

Stapvoorstap-pag76-77_-5-worstenbrood

Werkwijze gehaktworstjes

5. Meng alle ingrediënten en weeg porties van 30 gram af. Vorm hiervan worstjes.

Stapvoorstap-pag76-77_-6-worstenbrood

6. Rol de bolletjes deeg tot ovale plakje uit.

Stapvoorstap-pag76-77_-7-worstenbrood

7. Vouw de gehaktworstje erin en vorm tot worstenbroodjes.

Stapvoorstap-pag76-77_-8-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-9-worstenbrood Stapvoorstap-pag76-77_-10-worstenbrood stapvoorstap-pag76-77-11-worstenbroodStapvoorstap-pag76-77_-12worstenbrood

8. Laat 60 minuten narijzen op kamertemperatuur. Verwarm ondertussen de oven voor op 220°C.

Stapvoorstap-pag76-77_-13worstenbrood

9. Bak de worstenbroodjes in ca. 18 minuten gaar op een bakplaat.

Worstenbrood-2

Meer Meesterlijk Brood? Hier vind je de groentebrioche en het verwenbrood van Robèrt van Beckhoven.

Home Recepten Kookboeken