Wat zijn kwarteleieren en waarin verschillen ze van gewone eieren? Kwarteleieren zijn mooi en geven de ontbijttafel een gezellige look. Waar kwarteleieren nu eigenlijk vandaan komen en hoe je ze kunt gebruiken lees je hieronder. De kwartel is een kleine, schuwe vogel die behoort tot de hoendervogels. De eieren van de kwartel, kwarteleieren, zijn kleiner dan gewone eieren en hebben een grijze schaal met beige spikkels. De eitjes worden vaak om hun decoratieve werking gebruikt, maar hebben ook een bijzondere smaak.

De eieren komen voornamelijk uit de bio-industrie omdat legbatterijen verboden zijn. Ze worden meestal verkocht per twaalf of achttien stuks in een speciaal doosje en zijn het hele jaar verkrijgbaar. Kwarteleieren kunnen op dezelfde manier worden bereidt als gewone eieren.

Bewaar de eitjes in de koelkast, dan blijven ze 21 tot 28 dagen goed. Binnen een dag in kamertemperatuur verliezen ze meer versheid dan een week in de koelkast. Als je kwarteleieren graag lust, en je hebt ruimte, dan kun je zelf ook kwartels in een ren houden. Als de kwartels een ei hebben gelegd, kun je het best drie dagen wachten met opeten. In deze dagen wordt hun specifieke fijne smaak ontwikkeld.

Kijk voor meer informatie over kwarteleieren in Smult!

www.smulweb.nl/smult