Paul Hollywood weet alles over ambachtelijk bakken. Om zijn kennis te delen schrijft hij boeken en verschijnt hij vaak in de media. We kunnen nog veel van hem leren! Bakker en kookboekschrijver Paul Hollywood heeft een grote passie voor broden en zoetigheid. Hij is opgeleid als beeldhouwer maar als zoon van een bakker toch gezwicht voor het bakkersvak. Hij heeft voor veel exclusieve Britse hotels gewerkt, waaronder Cliveden, The Chester Grosvenor en The Dorchester. In Engeland heeft hij een goede naam als ambachtelijk broodbakker. Zijn brood wordt geserveerd in de beste Britse hotels en je kunt zijn brood vinden in de Food Hall van het warenhuis Harrods in Londen.

Ambachtsman
Om oude baktechnieken te herontdekken heeft hij oude dorpen bezocht in Jordanië, Egypte en Cyprus. Toen hij terugkeerde naar Engeland is hij zijn eigen bedrijf, Paul Hollywood Artisan Bread Company, gestart. Bij velen is hij bekend geworden door het programma The Great British Bake Off, een bakcompetitie waarin hij jureert. De Nederlandse versie hiervan heet Heel Holland bakt. Zijn mediacarrière startte in 2002 toen hij tv-series presenteerde bij Carlton Food Network and Taste. Nu is Paul is regelmatig te zien op de BBC en ITV.

Paul’s boeken
In 2005 publiceerde hij een best-selling boek ‘100 Great Breads’ die is gepubliceerd in tien landen en zeven talen. Dit boek is bestempeld als beste brood en banketboek. Ook zijn tweede boek ‘How to Bake’ steeg snel in de bestsellerslijst. De Nederlandse versie, Bakken, is nu verkrijgbaar bij een abonnement op Smult. In dit boek staan veel verschillende broden, maar ook gebak en heerlijke taarten, koekjes en desserts.

Bij elk recept staat een duidelijke werkomschrijving waarin je kunt zien hoe je dingen doet. Stap voor stap zie je in foto’s wat je moet doen, waardoor je elke stap van het proces in de vingers krijgt. Zo bereik je een perfect bakresultaat. Je baksels zien er niet alleen zo uit als in de winkel, maar smaken ook vele malen beter. De recepten gaan van Europese couronne, fougasse en strudel, taartjes en croissants tot Indiase chapati′s tot Midden-Oosterse manakish. Je hoeft je dus niet te beperken tot de specialiteiten uit eigen land. Bak met Paul Hollywood en je zult een geweldige bakker worden!

Kijk voor meer informatie over Paul Hollywood in Smult https://www.smulweb.nl/smult

Kijk eens rond op zijn inspirerende website http://paulhollywood.com/