Chocolate cola cake by James Martin Ingrediënten:

Taart::
250g zelfrijzend bakmeel

300g gele basterdsuiker

3 ruime eetl. cacao

royale snuf "baking soda "( kaiser natron)

250g botter

250ml cola

125ml melk

2 losgeslagen eieren

1 theel. vanille extract

Glazuur::

100g botter

2 eetl. cola

2 eetl. cacao

200g poedersuiker

__________________________________________________________

1:: Verwarm de oven voor op 180C

2:: Zeef de meel, suiker, cacao en het sodium carbonaat in een kom.
Smelt de boter en de cola langzaam in een (steel)pan, voeg het dan bij de droge ingrediënten, samen met de melk, eieren en het vanille extract

3:: Mix het mengsel rustig maar goed door elkaar, en giet het over in een ingevetten springvorm van ±24cm doorsnee.
Bak de taart voor 40-45min. of totdat de prikker , in het midden van de taart er schoon uitkomt.
Haal de taart uit de oven en laat hem rusten voor 15 minuten terwijl u het galzuur bereid.

4:: Doe de boter, de cola en de cacao in een (steel)pan en smelt het langzaam.
daarna breng het mengsel aan de kook, doe dan de poedersuiker er bij, klop het geheel tot een glad glazuur, en giet deze over de nog warme taart, Laat de taart nu afkoelen in de springvorm,
als de taart goed is afgekoeld verwijder de springvorm.