kaneelrolletjes

Een tijdje terug maakte ik een heerlijk kaneelbrood. Het nadeel van een zelf gebakken brood is dat je deze eigenlijk direct op moet eten. De volgende dag  gaat nog maar daarna wordt het al snel een droge hap. Daarom maakte ik deze kaneelrolletjes!
Bijna hetzelfde recept maar dan in kleine porties. En ze zien er ook nog eens zeer appetijtelijk uit, ja toch?!

 

Ingrediënten:
320 gram bloem
1 tl. zout
1 tl. bruine basterdsuiker
180 ml. warme sojamelk of melk
1 zakje gist (7 gram)
30 gram gesmolten boter
1 eigeel

Vulling:
50 gram zachte boter
4 tl. bruine basterdsuiker
3 tl. kaneel

Topping:
4 eetlepels poedersuiker
Water

Bereiding:
Doe de gist in een mengkom. Daarbij de bloem, suiker, zout, gesmolten boter, eigeel en warme melk.
Meng alles tot een elastisch deeg. Kneed ongeveer 10 minuten goed door.
Kan eventueel ook met een mixer tot het samenkleeft en de laatste minuten met de hand.
Leg het deeg in een schone kom ingesmeerd met wat olijfolie.
Laat het deeg 1 a 2 uur rijzen.

Maak nu de vulling. Meng alle ingrediënten en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem het deeg en kneed nog 1 minuut door.
Rol het uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 24 x 18 cm.
Smeer de kaneelboter over het deeg.
kaneelrolletjes1
Rol het deeg op.
En snijd in plakjes van 1 1/2 cm dik.
Leg op een bakpapier beklede bakplaat.
kaneelrolletjes2
Bak in 25 minuten gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
kaneelrolletjes