speculaas koffiekoekjes
Omdat ik gek ben op speculaas, maakte ik deze speculaas koffiekoekjes. Ofwel kleine speculaasjes ;-).
Ideaal voor als je zin hebt in een koekje dat niet gelijk aanvoelt alsof je een boterham gegeten hebt.

Ingrediënten:
250 g bloem
2 tl bakpoeder
125 g donkerbruine basterdsuiker
1½ el speculaaskruiden
175 g roomboter (in kleine blokjes)

Bereiding:
Meng alle ingrediënten tot een stevig samenhangend deeg dat niet plakt.
Plakt het wel voeg wat bloem toe, te droog wat water.
Laat het deeg minimaal een uur rusten zodat de smaken goed kunnen mengen.
Ik heb het deeg de avond ervoor gemaakt. Haal het dag een half uur van te voren uit de koelkast, anders ie het te hard om uit te rollen.
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Neem een stukje deeg en rol er een balletje van. Ongeveer de grote van een knikker.
Druk een klein beetje aan. Bij het bakken vloeien ze mooi uit tot plattere koekjes.
Ga door tot het deeg op is.
Bak de koekjes in 20 mimuten bruin en gaar.

Enjoy!

Laat het mij vooral weten via Instagram of  Facebook  met de hashtag #elliciousfood als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!