Wanneer je zelf een heerlijke salade wil gaan maken begin je altijd met de basis. Zo gaat dat ook bij witlofsalade recepten.

Je pakt als basis de wiltof en bouwt hieromheen hetgeen wat jij lekker vind. Een paar stukken groente, fruit, iets hards en wat zachts. Daarnaast voeg je nog wat olie, mayonaise of andere substantie toe om het geheel af te maken. Dat is hoe een basis salade in elkaar zit. En zo kun je zelf ook een goede salade met witlof in elkaar zetten. Maar is dat alles of komt er nog meer bij kijken? In dit artikel geven we de basis van een witlofsalade die zowel geschikt is als hoofdgerecht als bijgerecht.

De ingrediënten

Voor de ingrediënten maken we gebruik van de volgende onderdelen:
– 500 gram witlof
– 1 grote appel
– 1 el mayonaise
– 1 el olijfolie voor koude gerechten
– stukjes blauwe kaas
– citroensap

Allereerst snijden we de witlof en de appel in stukken. Je kunt dit zo groot of klein maken als je zelf wil.

Hierin ben jij de baas en bepaal je ook zelf de structuur. Nadat je alles in stukken hebt gesneden leg je het in een bak. Doe hier wat citroensap overheen en mix het goed door elkaar. Dit bevordert de smaak maar zorgt er gelijk ook voor dat alles minder snel bruin wordt. Nadat je alles goed gemixt hebt voeg je de mayonaise, olijfolie en stukjes blauwe kaas toe. Mix het geheel nog een keer goed door elkaar en het gerecht is klaar.

Salade van witlof variaties

Nu de basis van het gerecht klaar is kun je zelf kijken wat je in de koelkast hebt liggen. Stop er wat groente doorheen zoals een andere slasoort of wortel. Ook komkommer en radijsjes doen het erg goed. Er zijn genoeg witlofsalade recepten beschikbaar. Maar het grootste gedeelte draait om het combineren van de ingrediënten die jij lekker vind. Wat heb jij gebruikt om jouw maaltijd op tafel te zetten?