Gefrituurde pangasiusfilet

Het recept van de dag voor vandaag is de gefrituurde pangasiusfilet. Dit gerecht is niet heel moeilijk om te bereiden en het is ook vrij snel klaar.

Eet smakelijk alvast!

Type gerecht:                                          Ingrediënten 

Lunch/diner                                          4 Pangasiusfilets

Bereidingstijd:                                     2 eieren

10-20 minuten                                     paneermeel

Verkrijgbaarheid:                                bloem

Goed                                                      ijsbergsla

Aantal personen:                                komkommer

4 personen                                            tomaat

Energie:                                                 whiskysaus

300 kCal | 1265 kJ                                peper en zout

Bereiding

Voordat je begint met het bereiden van de pangasiusfilet zet je vast de frituurpan aan zodat deze voor kan verwarmen. Klop daarna 2 eieren in een kom die groter is dan de lengte van de pangasiusfilet. Pak vervolgens 2 bordjes en gooi hier op het ene bordje wat bloem en op de andere paneermeel. Als eerste leg je de pangasiusfilet in de bloem en zorg je dat de hele filet bedekt is met bloem. Dompel daarna de filet in het geklopte ei en zorg dat ook hier alles bedekt is. Voeg nu wat zout en peper toe en leg de filet daarna in het paneermeel. Zorg ook hier er weer voor dat alles bedekt is. Wanneer dit klaar is herhaal je de voorgaande stappen voor een wat steviger laagje. Dus eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneermeel. Doe dit voor alle 4 de pangasiusfilets.

Frituur de pangasiusfilets vervolgens 2 tot 3 minuten op 180 graden Celsius. Wanneer ze klaar zijn, voeg dan wat ijsbergsla, komkommer en tomaat toe en maak het af met een overheerlijke whiskysaus.

Onze mening:

Het is een overheerlijk gerecht en het is niet al te moeilijk te bereiden. Omdat de pangasiusfilet een erg zachte vis is vinden wij dat de smaak van de pangasiusfilet perfect tot zijn uiting komt wanneer er een krokant gefrituurd korstje omheen zit. Persoonlijk vinden wij het lekker als er gebruik wordt gemaakt van zout en peper omdat dit toch een extra smaak aan de vis geeft. We hebben het gerecht ook geprobeerd te bereiden met wat viskruiden door het paneermeel heen, maar vinden dat dan de fijne, zachte smaak van de pangasiusfilet er minder lekker door wordt. Al met al, een echte aanrader en zeker het proberen waard!