Hoe kipfilet te garen in de pan zodat het mals wordt.Bron: http://www.24-tip.com/kookterm/hoe-bak-ik-een-sappige-malse-kipfilet/

Kopie voor eigen archief Kipfilet bakken in hete panVerwarm de pan met een klein stuk boter en een scheutje olie ( mijn voorkeur : druivenpitolie of zonnebloemolie, liefst geen olijfolie). Ik gebruik altijd boter en geen margarine omdat de smaak van de kip zich zo beter kan ontwikkelen. Waarom voeg ik olie aan de boter toe? Door het toevoegen van olie verbrandt de boter niet en uw filet wordt niet zo snel zwart.
Belangrijk is dat u het vet in de pan goed heet laat worden. Verse kipfilet moet u normaal niet onder water wassen. Dep ze alleen schoon met =13pxschoon keukenpapier. Als het vet goed heet is leg de verse kipfilet in de pan. Dit kunt u met uw handen doen of gebruik een worstentang. Het is niet aan te raden om met een vork in het vlees te steken en het zo in de pan te leggen. Als u met een vork erin steekt kan vocht eruit komen en het risico om een droge kipfilet te krijgen is groot. Zorg ervoor dat u het dikste deel van de kipfilet in het midden van de pan legt, waar de meeste hitte zit.Kipfilet bakken op de juiste temperatuurVan groot belang is nadat u het kipfilet in de pan heeft gelegd, deze even niet meer beweegt. Laat het bij groot vuur maximaal 2 minuten in de pan bakken. Draai nu iedere stuk kipfilet om en laat het ook voor maximaal 2 minuten bakken op groot vuur. Het vlees nog een keer omdraaien en het vuur laag zetten. Verdeel nu plakjes gember en kooflook rondom de kipfilet. Indien u verse kruiden heeft, zoals dragon, salie, tijm of rozemarijn kunt u dit ook rondom het vlees leggen. Gedroogde kruiden kan vanzelfsprekend ook, maar vind ik persoonlijk niet zoÂ'n goed resultaat geven, u kunt ze dan beter weg laten. Het vlees moet nu heel langzaam voor minimaal 20 minuten op laag vuur zacht laten garen. Tussendoor regelmatig omdraaien.
Kruiden doen wij later

Misschien hebt u het al gemerkt tot nu hebben wij het vlees nog niet gekruid! Naast het bakken op de juiste temperatuur is het geheim van een malse kipfilet het juiste tijdpunt van kruiden. Na 15 minuten kruiden wij de kipfilet aan iedere kant met kurkuma. Voor de extra smaak giet over ieder stuk kipfilet een scheutje olijfolie. Zachtjes verder laten bakken.Controleer de gaarheidNa 20 minuten zal het vlees goed gegaard zijn. Als u op het vlees drukt, voelt het heel zacht aan omdat de vleesstukken heel mals zijn. Voor de eerste keren dat u op deze methode de kipfilet bakt, kunt u beter een stuk kip uit de pan halen. Snij dit een beetje in, om zo te controleren of het niet meer bloedig is. Het is belangrijk dat kip door en door gaar is, zodat eventuele schadelijke bacteriën worden gedood. De filet is goed gaar als het vlees van binnen wit is. 
Als het gaar is kunt u het vlees van beide kanten kruiden met paprikapoeder. Even kort laten bakken, opletten dat het niet zwart wordt, omdat paprikapoeder snel verbrandt.
Leg de kipfilet op een voorverwarmd bord en houdt deze warm.