Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Presentatrice Vivian Reijs luidt aspergeseizoen op spectaculaire wijze in

In Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk is donderdag 10 april voor de dertiende keer het nationale aspergeseizoen voor geopend verklaard. Onder het toeziend oog van culinair en aspergeminnend Nederland is Vivian Reijs door Dubbel A benoemd tot nieuwe aspergeambassadeur van 2014. Dubbel A is een samenwerkingsverband met verschillende partners. Allen delen de passie voor de asperge vanuit hun eigen invalshoek. Met een spectaculaire entree per helikopter, arriveerde de tv-presentatrice en voedingscoach Vivian Reijs bij Huis ter Duin. Na de eerste symbolische steek op het Noordwijker strand, werd de opening afgesloten met een walking dinner waarbij chef-koks enkele verrassende aspergegerechten serveerden.

Proef de lente aan zee!

Traditiegetrouw wordt op de tweede donderdag van april het nationale aspergeseizoen officieel geopend met de benoeming van een aspergeambassadeur, aan wie de oorkonde en het eerste kistje asperges is overhandigd. Dit jaar vond de opening plaats in Grand Hotel Huis ter Duin, een unieke locatie waar onder het thema Proef de lente aan zee! de koningin der groenten de vruchten van de zee ontmoette. Tijdens het walking dinner verrastten chef-koks de aanwezigen met lekkere aspergegerechten en een heerlijk glaasje wijn.

De heer Pieter Smits, voorzitter van Dubbel A, vertelt: “De jaarlijkse opening van het aspergeseizoen is een hoogtepunt voor heel culinair en aspergeminnend Nederland! In navolging van bijvoorbeeld het haringseizoen en de opening van het wildseizoen in het najaar, is de opening van het aspergeseizoen de enige landelijke opening van een groenteseizoen. En met het langzaam verdwijnen van kennis over de seizoenen is het van groot belang de aandacht hierop te blijven vestigen, zodat mensen kunnen blijven genieten van vers uit het seizoen .”

Asperges lekker en gezond!

Dat asperges lekker én enorm gezond zijn wist Vivian Reijs al lang. Als voedingscoach énhormoontrainer weet Reijs als geen ander dat voeding je hormoonhuishouding behoorlijk positief kunnen beïnvloeden. Met asperges in je menu kun je een heuse killer body kweken en bovendien werken asperges libido verhogend, zo staat op haar site te lezen. Reijs vertelt: “Ik heb zelf mogen ervaren wat een gezonde leefstijl met je lichaam kan doen. Gezonder eten, regelmatig bewegen en een positieve mind kunnen ieders leven omtoveren tot een happy, healthy life. En asperges horen zeker in ieders gevarieerde menu. Geniet er dus van, zolang het seizoen duurt! Deze gezonde en

overheerlijke groente verdient het om jaarlijks zo op de kaart gezet te worden!”

Kijk voor de lekkerste recepten van het Aspergecentrum op: https://www.smulweb.nl/community/pagina/aspergecentrumHome Recepten