Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Arthur's blog @3 het is vrijdag en dus weekend

hoi allemaal.

Vandaag in Arthur's blog @3  het is vandaag vrijdag en dat betekend het begin van het weekend voor de meeste mensen. Maar natuurlijk niet voor iedereen want sommig zijn nog aan het werk en of moeten het weekend werken.  Vaak betekend vrijdag avond voor sommige rust avond of stap avond met vrienden of familie. Vaak is vrijdag avond ook de avond dat je gaat bedenken wat je het weekend eens gaat eten. Ik kreeg op zaterdag avond vaak mijn oma op bezoek dan kwam ze leker mee eten in de avond. Vaak eten we dan Zalm uit de oven met tapenade,wijn en cherry tomaatjes en tagliatelle pasta en broccoli en sla. Is het recept van mijn moeder is erg leker en ik vertel een andere keer wel hoe je het maakt en wat je er voor nodig hebt. Maar goed even terug komen op de eet keuzen stres voor het weekend. Het is niet erg dat je dat hebt  het is ook soms lastig. Kijk en lees mee dan neem ik je mee op mijn reis door het weekend heen.  Reis 1 je mag 1 dag in het weekend  ongezond eten als daarbij maar wel wat groen voer bij zit bijvoorbeeld sla mix,komkommer of tomaatjes. Reis 2 in het weekend heb je vaak wat meer tijd gebruik die tijd dan ook goed want in het weekend hoeft het niet simpel,makkelijk of snel immers heb je toch genoeg tijd,tenzij je een avond weg gaat/moet. Reis 3 denk bij wat meer kook tijd wat je ongeveer kwijt mag zijn  aan het gerecht/recept 1 uurtje of iets langer is helemaal niet erg hoor. Reis 4 denk nu aan je gasten wat mogen ze wel hebben en wat niet, wat lusten we en wat weet niet.  reis 5 kies nu of je alleen voor een hoofdgerecht gaat of ook voor het voorgerecht gaat en een toetje. Je kunt ook kiezen voor alleen voor en hoofd of voor alleen hoofd en toetje. Let wel op maak het je niet te moeilijk in de zin dat als voor het  voorgerecht gaat en en het hoofd je niet 2 verschillend voorgerechten en hoofdgerechten gaat omdat wat je wilt maken 1 van je gasten niet mag hebben want dat is zonde van je energie die er in steekt. Reis6 maak nu een keuzen wat je gaat eten en wat je dus gaat severen aan je gasten. Soep als voorgerecht doet het altijd goed en is zelf makkelijk en vers te maken. Maar een salade als voorgerecht is ook altijd goed en kan niet verkeerd zijn in je keuzen. Als hoofdgerecht doet vis uit de oven met rijst ,pasta of aardappelpuree en groeten  het erg goed en is leker. Voor de wat gevorderden onder ons kun je bijvoorbeeld ook boeuf bourguignon met zilveruitjes,aardappelpuree en wat gegrilde groeten uit de oven. Ook leker bij vis overgens hoor.

dit was mijn kookblog voor vandaag. Mocht je nog vragen of tips nodig hebben stel ze gerust hier onder bij plaats reactie dan ga ik ze beantwoorden voor jullie. Tot morgen rond de klok van 17 uur bij weer een nieuwe Arthur's kookblog @4

 

 

 

 

 

 

 

 

Home Recepten Kookboeken