Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Arthur's blog@2 help ik moet s avonds nog de deur uit!

Hoi allemaal.

Vandaag blog @2 waarin ik het ga hebben over snel,vers en makkelijk koken. Je kent het wel je drukken werkdag zit er op en je thuis nog even snel en makkelijk moet eten voordat je avonds nog de deur uit moet. Je gaat bijvoorbeeld naar je sportvereniging toe,je zwemclubje of je activiteitencentrum. Ik moet vanavond naar de badminton training toe en dus betekend dat voor mij snel,vers,makkelijk en op tijd eten. Ik hou ook rekening mee dat mijn maag niet te vol mag zitten met eten nog voor ik ga badmintonnen. Voor de meeste mensen is het soms best wel lastig en ingewikkeld om te verzinnen wat je op zo avond nou eens zal eten.  In deze blog lees je er meer over hoe je makkelijk,simpel,snel en vers kunt koken. Maak het je zelf niet te moeilijk want koken kan soms zo makkelijk zijn. Wat is snel,makkelijk en simpel om te koken? Je kunt bijvoorbeeld verse pasta maken,verse lasagne dat maak je een avond dat je niet weg hoeft en vries je het in. En ontdooi als je weinig tijd hebt om te koken en je het dus wilt eten. Maar je kunt ook kiezen voor verse bami,verse nasi,verse wokschotel,kip kerrie of voor stamppot. Ik ga vanavond voor de stamppot. Ik vind zelf andijviestamppot erg makkelijk,simpel snel en erg leker om te maken.

Wat moet je er op je boodschappenlijstje staan voor verse andijviestamppot met plakjes kipfilet of met spekjes of toch liever vegetarisch?

Om het makkelijk en simpel te houden en ik vaak ook geen zin heb in aardappelen te schilen koop ik in de supermarkt

-geschilde stamppot aardappelen

- spekjes of plakjes kipfilet net waar ik zin in heb en wat ik leker vind.

-verse gesneden andijvie.

-Vlees naar eigen keuzen. Kan een gehaktbal zijn,braadworst,speklapje ,slavink/rundervink of een rookworst.

-jus. Melk en boter heb je vaak al in huis,anders koop je dat ook er bij.

-voor de vegetariërs onder ons kun je de plakjes kipfilet,spekjes, en vlees naar eigen keuzen vervangen door cherry tomaatjes en mozzarella of geitenkaas.

hoe maak je het?

kook de geschilde stamppot aardappelen20a25 minuten gaar. Als je er met een vork in kunt priken dan weet je dat ze gaar zijn. Ik kook ze vaak wat langer omdat ze dan makkelijker stampen. Als je spekjes hebt bak je deze in een koekenpan. Als die klaar zijn Braad je het vlees. Giet de aardappelen af als ze gaan zijn. Doe op gevoel melk en boter in de pan bij de aardappelen dit omdat het dan een stuk makkelijker stampt. En stamp het met een stamper. Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en stamp nog eens een keer. Roer verolgens alles goed om zodat het onderste gedelete van de stamppot ook goed wordt gebruikt. Voeg de in kleine stukjes gesneden plakjes kipfilet of  uitgebakken spekjes toe aan de andijviestamppot. Voor de vegetariërs onder ons voeg je de in kleine stukjes gesneden mozzarella of geitenkaas toe. Daarna kunnen  de gehalveerde cherry tomaatjes er bij. nu kun je de borden opschepen.

eet smakelijk en tot mijn volgende kook blog.

 

 

 

 

Home Recepten Kookboeken