Smulweb Blog

Je koekje bij de koffie

Tijd voor Bewuste Visweek!

RS6467_horizontal-recipe-FL-01
Het is weer zover, voor de 6e keer is het Bewuste Visweek! Van 24-09-2018 t/m 30-09-2018 staat Smulweb in het teken van verantwoorde visrecepten.  Tijd om samen te ontdekken waarom het goed is om even stil te staan bij dat visje op je bord.  Hoe weet je waar het vandaan komt en of het een duurzame vis is?Lees meer »

Vier je overwinning met een glaasje wijn!

[gesponsord] 

Passievrouwen

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Tamara van Passievrouwen.  Zij deelt weer haar favoriete wijnmomenten. Een tegenslag of een overwinning, een glaasje wijn hoort erbij! Lees snel verder voor haar verhaal.Lees meer »

9 maanden geen wijn?!

[gesponsord] 

Wild pig wijnen en muisjes

Vandaag plaatsen we een nieuwe blog van de #girlstalk tag. Deze blog is geschreven door Daphne van Foodinista. Benieuwd hoe zij 9 maanden zwangerschap zonder wijn heeft overleefd? Lees snel verder!Lees meer »

Wijn en girlstalk: ‘Ergste date ooit?’

Borrelplank_Wijn

Vanavond is het eindelijk zo ver; een vriendinnenavond! We zijn drie datumprikkers verder, maar eindelijk een datum dat we allemaal kunnen. Ik verheug me hier altijd ontzettend op want vriendinnenavonden staan bekend om de enorme hoeveelheid eten, de flessen wijn en natuurlijk de #girlstalk! We praten weer over ons favoriete onderwerp: mannen! Marlot van Smulweb deelt een van haar minder succesvolle ervaringen….Lees meer »

Zo maak je de lekkerste tzatziki

tzatziki_1

Het lekkerste en makkelijkste wat Griekenland te bieden heeft: tzatziki! Deze heerlijk frisse yoghurtdip kun je daar overal bestellen en zelfs als je er niet om vraagt, krijg je vaak toch een bakje. Het smaakt namelijk goed bij heel veel Mediterrane en Arabische gerechten en hapjes. Dat er zoveel stinkende knoflook in gaat, daar hebben we het even niet over. Griekenland-liefhebber Beau houdt daar wel van en vertelt je precies hoe jij de lekkerste tzatziki zelf maakt!Lees meer »

How to: perfecte risotto

risotto_champignon

Naast de pizza’s en pasta’s heeft de Italiaanse keuken nog veel meer te bieden. De laatste jaren is het gerecht risotto steeds populairder. Niet alleen in restaurants, maar ook gewoon thuis! Op Smulweb staan al bijna 2000 recepten van dit heerlijke gerecht! Veel mensen denken echter dat het bereiden van risotto heel lastig is omdat de structuur perfect moet zijn. Gelukkig valt dat heel erg mee en met behulp van dit stappenplan kan iedereen binnen no-time risotto op tafel toveren.Lees meer »

How-to: gepaneerde kip

gepaneerde-kip

Na een rondje hier bij de redactie zijn we er allemaal van overtuigd dat gepaneerde kip tot een van onze lievelingsgerechten met kip behoord. Stiekem kopen we zelf wel eens kant en klaar gepaneerde kip maar zelfgemaakt is dit toch het allerlekkerst. Alleen hoe doe je dat nou precies? Marlot heeft voor jullie een stappenplan uitgeschreven en geeft een aantal leuke tips!Lees meer »

5x hartige recepten met chocolade

cooking with dark

Zoet, zoeter, zoetst – dat ik waarschijnlijk waar je aan denkt bij chocolade. Niet zo gek, een gemiddelde reep melkchocolade bevat al snel 50% suiker en dat maakt het een lekker zoete snack. Daarnaast is chocolade één van de meest gebruikte ingrediënten voor baksels en andere producten: van milkshakes en koekjes tot hagelslag en ijs. Maar wist je dat chocolade ook heel geschikt is om te gebruiken in hartige gerechten?… Lees meer »

7x de lekkerste cheesecake

cheesecake_2

Voordat we dit extra lange weekend inluiden: ben jij al helemaal klaar voor je Paasontbijt of -brunch? Heb je onze inspiratie voor de perfecte paastafel al gelezen maar had jij ook het gevoel dat er nog wat ontbrak. Wij hebben het antwoord voor je: een heerlijke cheesecake! Met Pasen zijn namelijk al je cravings toegestaan! Smulweb staat vol met de lekkerste cheesecakes en ik geef je 7 toprecepten.… Lees meer »

How-to: perfect gekookt ei

ei-koken

Nu Pasen voor de deur staat, is de tijd voor eieren weer aangebroken. De winkels staan er vol mee en ei-recepten kom je niet tekort. Met het Paasontbijt is er ook een ding wat absoluut niet mag ontbreken: een gekookt ei! Een ei perfect koken is nog een hele opgave, er zijn zoveel factoren om rekening mee te houden. Tijd om hier wat meer over te ontdekken, want stiekem willen we toch allemaal weten hoe je het perfecte ei kookt?!Lees meer »

« Oudere posts