koud buffet artikelen

Iedereen kent de grote tafels met diverse koude schotels en heerlijke kleine hapjes. Maar zelf maken? Dat is vast heel veel werk! Schrik niet: eigenlijk valt dat best wel mee. We hebben hier enkele makkelijke suggesties voor je. …  Lees verder »

Huzarensalade Fruitsalade Zalmsalade Garnalensalade Kipsalade Diverse garnituren Haring Vleesschaal  …  Lees verder »

Een poosje geleden waren er meerdere gasten en hebben we gezellig hier getafeld. Niet zomaar eten, nee een heel Grieks menu. Het smaakte net zo goed als in een Grieks restaurant. Iedereen was erg enthousiast. Het is makkelijk zelf na te maken thuis in je eigen keuken. Griekse keuken staat voor Mediterrane smaken, heel veel kruiden worden er gebruikt. De meeste van deze kruiden heeft iedereen wel ergens staan. Wil je een keer scoren bij je gasten of goed voor de dag komen dan staat hier een groot deel van het menu met instructie hoe je dat kan klaarmaken. Het hele menu maken inclusief mise en place kost je ongeveer 2 ½ uur. Mise en place betekent “voorbereiding”. Op de koksschool is dit een examenonderdeel. Sommige dingen zoals groente snijden en vlees snijden en marineren kun je ruim van te voren doen. De bereiding verloopt dan veel sneller en dat is nou precies de bedoeling. …  Lees verder »

Ons nichtje Heidi werd 50 jaar. Zij wilde haar gasten graag een Mediterane maaltijd voorzetten. Er zouden plm. 25 gasten komen. Ik heb de recepten en hoeveelheden bedacht en samen met nichtje Marjan en de 50-jarige hebben we dit buffet gemaakt. Heidi kon - nadat ze had meegeholpen met voorbereiden - zich de hele avond met haar gasten bemoeien. Marjan en ik hebben gezorgd dat alles werd klaargezet. Het buffet is heel gemakkelijk voor te bereiden en kost alles bij elkaar misschien 4 uur tijd. Het buffet bestond eerst uit voorgerechten, daarna hoofdgerechten en toen nog een dessert. Er werd niet gegeten maar ge...ten. En veel complimenten na afloop. Er was heel weinig over van het eten. …  Lees verder »

December is de gezelligste maand van het jaar wordt er wel gezegd. Dat klopt ook wel want Sinterklaas is alweer weg en nu staan kerst en oud en nieuw voor de deur. Brievenbussen puilen uit van de bergen folders die de supers verspreiden waar ze gretig hun assortimenten ‘kant en klaar’ aanprijzen voor een hoop geld. Albert Heijn hoopt te scoren met Jamie Oliver en de Lidl kok dit jaar heet ‘Ramon Beuk’. Ik vind het wel leuk bedacht. Feit is wel dat de jaaromzet van de supers met name deze maand wordt gemaakt omdat mensen dan genegen zijn veel meer geld aan eten en drinken uit te geven dan normaal. Er hebben op Smulweb al genoeg artikelen gestaan van de ‘vaste artikelenschrijvers’ vol met menusuggesties, baksels, drankjes en andere zaken. Ik sla die maar over en heb dus gekozen voor buffet en de hapjes ! Hieronder in dit artikel vind je een enorme selectie aan heerlijke hapjes, warm, koud, vlees, vis, complete schotels, salades, kaas, tapa’s en verpakte hapjes in bladerdeeg van eenvoudig en lekker tot luxe. Put er inspiratie uit voor de laatste week van het jaar en geniet er van met je familie en vrienden. Allemaal een fijne kerst en jaarwisseling gewenst en laat de feestdagen maar komen met al dat lekkers! …  Lees verder »

Gevulde eieren zijn makkelijk om te maken en het ziet er feestelijk uit op een verjaardag, een buffet, als voorgerecht, etc. Inmiddels heb ik al heel wat variaties verzameld en deze wil ik graag op 1 plek bij elkaar hebben  …  Lees verder »

Als mijn vriend of ik jarig zijn blijft bijna altijd iedereen eten. Nou hebben wij niet zo'n groot huis en zeker niet zo'n grote tafel. Eigenlijk lossen we dat altijd wel goed op.  …  Lees verder »

Heb je wat te vieren dan is een buffet altijd ideaal er is voor een ieder wat wils, ik heb hier de lekkerste buffet hapjes die hier altijd een succes zijn op een rijtje gezet, dit is niet als buffet bedoelt maar de hapjes kun je wel gebruiken voor een eigen te bepalen buffet en een ieder van deze hapjes zullen er zeker niet op misstaan, dus wens ik je veel plezier van mijn Hapjes! …  Lees verder »

In 2009 hadden we veel te vieren. Daarom besloten we begin september een feest met buffet te organiseren. Voor het feest hadden we ruim 80 mensen uitgenodigd. Er zijn 80 mensen geweest. We hebben een grote tuin. Dus grote partytent gehuurd met tafels en banken, zoals in Duitsland gebruikelijk. Op ons terras stond het buffet. In de garage de dranken, waaronder een grote –gehuurde – biertap en zes statafels. Het feest begon om 15.30 uur. Begonnen werd een buffet met koffie, thee en gebak. Daarna een buffet met koude en warme gerechten. Hierna een dessert-buffet. De meeste gasten kwamen uit Nederland en een deel uit Duitsland (o.a. een aantal buren). Ook bevonden zich kinderen onder de gasten. Met iedereen moest dus rekening worden gehouden. Het voorbereiden van het feest kostte wel wat tijd, vooral de organisatie en het uitzoeken van de recepten. Een aantal gerechten heb ik al een week eerder gemaakt en ingevroren. Donderdag voor het feest heb ik een aantal gerechten gemaakt en wat koeken en taarten gebakken. De dag voor het feest kreeg ik hulp van een nicht. De avond voor het feest kwamen mijn broers met hun gezinnen om te helpen bij het versieren en het opzetten van de tent etc. Tijdens het feest heb ik veel hulp gehad van nichtjes en schoonzusjes. Zelf konden mijn man ik ons grotendeels met onze gasten bemoeien. Mede hierdoor is het een groot succes geweest. …  Lees verder »

 …  Lees verder »

Naar aanleiding van kennissen heeft ik een tafel besproken bij restaurant Expo Haringvliet. voor mij een onbekende zaak maar wilden de uitdaging aan.  …  Lees verder »

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de International Kremlin Culinairy Cup in Moskou goud en zilver behaald! De gouden plak werd gewonnen in de categorie warme keuken en het zilver veroverden de Nederlandse voor hun koude buffet. Dat heeft een zegsman van het team zondag gemeld. De wedstrijd vond de afgelopen week plaats in Moskou. …  Lees verder »

Vele mensen willen een zeebuffet opstellen maar weten niet hoe! hier een kleine uitleg. …  Lees verder »

Iedereen kent het wel: onverwachte visite, of een overvolle weekend-agenda en gasten op zaterdagavond. De paniek slaat toe, wat doe je? …  Lees verder »

Pies en Pastries, vinden hun oorsprong nog in de middeleeuwen.  …  Lees verder »

Een van mijn vriendinnen werd begin dit jaar 50. We kwamen op het idee om een Alpenlandbuffet te maken. Het werd een groot succes.  …  Lees verder »

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, de dagen worden korter, het wordt kouder, de bomen gaan kleuren, sommige blaadjes vallen al en over enkele weken gaat de wintertijd weer in. Hier op Smulweb is nu al goed te zien dat mensen anders gaan eten. We zien steeds meer stoofschotels, ovenschotels, stamppotten, quiches, hartige taarten en wintergroenten voorbij komen. Persoonlijk vind ik dit de mooiste tijd van het jaar omdat er op culinair gebied weer zoveel te koop en te proeven is. Wat dacht je van al die lekkere paddenstoelen, de winkels liggen weer vol met stamppot- groente, mooi najaarsfruit en zelfs veenbessen (cranberry’s) heb ik al gezien. Mooi vlees bij de slager en we kunnen zo weer wild krijgen! Vanaf maandag 30 september a.s. komt Lidl al met een wildspecial op de proppen. Ook de visspeciaalzaak heeft de mooiste vis van eigen bodem want in de herfst is de Noordzeevis moddervet en daarnaast zie ik mooie wijnen liggen. Kortom er is weer genoeg te maken, te proeven en te genieten. …  Lees verder »

Hier een stukje geschiedenis van de vorige smulwebdagen. …  Lees verder »

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 3 …  Lees verder »

Het zit erop, de eerste Smulwebdag van de nieuwe eeuw.  …  Lees verder »

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 9 …  Lees verder »

De term 'salade' komt oorspronkelijk uit de Provence in zuid-oost Frankrijk.  …  Lees verder »

Carla is schrijfster van o.a. het bekroonde boek "applaus voor een geslaagd diner". Maar ook haar andere boeken zijn de moeite waard!  …  Lees verder »

dagboek 13/9 en 14/9 …  Lees verder »

Weer maakt Nederland kans op een internationale kookprijs. Het nationale team van het Koksgilde strijdt deze week in Moskou tegen teams uit de hele wereld om de International Kremlin Culinairy Cup. …  Lees verder »

Nederland heeft goud behaald tijdens de Culinairy Olympics in het Duitse Erfurt, de belangrijkste internationale kookwedstrijd voor landenteams. Het Koksgilde Nationaal Team, bestaande uit koks uit de restaurant- en cateringwereld, was de beste op het onderdeel Koude Keuken. …  Lees verder »

In kosmopolitische plaatsen als New York en Parijs burgert een nieuwe horecatrend in: de slunch. Je neemt zondags een gezonde maaltijd rond vijven en sluit zo `beter` het weekend af. …  Lees verder »

Als je van kapucijners houdt en je wilt daar nu eens een 'eetfeest' van maken, niet alleen voor familie, maar ook voor gasten...! …  Lees verder »

Hoe een simpel verjaardagsfeestje uitgroeit tot een buitenevenement; verslag van de organisatie van een Italiaanse buitenlunch voor 50 man en 15 kinderen. DEEL 10 …  Lees verder »

Soorten en recepten …  Lees verder »

1ste vakantieweek! …  Lees verder »

De Chinese keuken zoals wij die kennen is slechts een aangepast onderdeel van een hele rijke, verfijnde en smaakvolle keuken. Waar is de traditionele Chinese keuken op gebaseerd, en welke regionale verschillen zijn er? …  Lees verder »

Verrukkelijke voorafjes Lekker vooraf genieten …  Lees verder »

Heerlijke Desserts Dit wordt smullen …  Lees verder »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top