1. Home
  2. Artikelen
  3. Kerst tip's

Kerst tip's

Kaarsen maken


Wie het jammer vindt om alle kaars resten weg te gooien, kan hiervan heel makkelijk zelf nieuwe kaarsen maken. Smelt de restjes in een pannetje dat u met heet water verwarmt ( het slimst is om vb een oude pot in het pannetje te zetten ). Haal de restjes vuil en de oude lontjes eruit en wikkel vervolgens een nieuw lontje om een stokje. Hang het uiteinde van de lont in een conservenblikje of in een toilet rol lukt ook, en vul dit vervolgens met de gesmolten was. Laat de was stollen en knip het lontje op maat.

Glazen met een ijsrand


Druk glazen met de bovenkant in eiwit, en vervolgens in witte poedersuiker die u toch in huis heeft voor de oliebollen. Schenk ze daarna voorzichtig vol. Het resultaat is een gezellige en stijlvolle glas met ijsrand.

Verlenging brandduur van kaarsen


Heeft u ook het probleem dat als u net de kaarsen aan gestoken heeft de eerste al weer uit gaat? Nou dan is dit vast iets voor u. Leg uw kaarsen voordat u ze aansteekt een paar uur in de koelkast. De branbdtijd is nu zeker weten verlengt en kunt u er langer van genieten.

Boterversiering


Met een theelepeltje dat u even onder de warme kraan hebt gehouden versiert u de boter met mooie krullen of ander leuke vormen. En u krijgt de mooiste resultaten.

Wat is nou leuker dan bij uw kerstontbijt een eigen kerstmenu kaart te hebben? Knutsel een mooie kerstkaart met karton en mooie sier letters en uw kerst ontbijt zal nog feestelijker zijn!

Kerstboom kiezen


Kies voor een echte kerstboom want zo'n kerstboom brengt meer sfeer in huis en hij ruikt ook nog. Er zijn wel goede nep kerstbomen alleen zijn ze toch makkelijk te herkennen en het is moeilijk zo'n kerstboom mooi op te maken. En een kerstboom met kluit blijft ook langer mee als je ze tenminste voldoende water geeft!

Kerstboom plaatsen


Plaats een kerstboom nooit in de buurt van een verwarming wegens brandgevaar. En plaats heb in een grote stevige emmer zodat de kerstboom niet om kan vallen. Als u kaarsen in de kerstboom zet wees dan zo voorzichtig en zet in ieder geval een emmer water bij uw boom of een brandblusser.Laat de kerst lampjes niet te lang branden


Laat de kerstboomlampjes niet de hele dag branden, overdag als er buitenlicht genoeg is heeft dit weinig zin en kost het alleen maar veel electriciteit (? 3 Watt per lampje).

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
kerst_pasen_etc

kerst pasen etc

Top