1. Home
  2. Artikelen
  3. lunchbox-tips.

lunchbox-tips.

voor het verpakken, bewaren, invriezen en hygiene.

vries sinaasappels en mandarijnen in voor de broodtrommel. ze houden de trommel koel en tegen de middagpauze is het fruit ontdooid.
-vries ook bekers met drinken voor de lunch in. zorg wel dat er ruimte is voor uitzetting tijdens het vriezen.
-kleine pakjes sap of melk zijn eenvoudig in te vriezen. doe ze bevroren in de broodtrommel om de inhoud koel en vrij van bacterieen te houden.
- vries vers vruchtensap of milkshakes in voor variatie in de lunchbox.-wikkel botterhammen in huishoudfolie of gebruik afsluitbare boterhamzakjes. gebruik voor jonge kinderen alluminiumfolie of vetvrij papier, omdat plastic lastig te verwijderen is.
-stop de verpakte boterhammen in een luchtdichte broodtrommel om ze vers te houden. dit voorkomt bovendien dat ze plat gedrukt worden.
-zorg ervoor dat het beleg niet te vochtig of te droog is. voeg zo nodig een beetje magere yoghurt toe. geraspte groenten of fruit kan te vochtig beleg vaster maken.
-boterhammen met eiwitrijk beleg(zoals vlees of vis uit blik), dat bij warm weer snel bederft, invriezen, opdat ze vers blijven. doe ze rechtstreeks vanuit de diepvriezer in de broodtrommel. dit scheelt s'morgens tijd en zo blijft het brood vers tot de middagpauze(zie ook boterhammen invriezen).
-ook ingevroren brood is geschikt om te belegen. vries het verse brood in en zorg dat alle lucht uit de verpakking is. ingevroren brood kan ca. 10-12 weken worden bewaard worden. op boterhammen van ingevroren brood kan ook verse salade worden gedaan, omdat het bevroren brood het eten koel houdt.
-jonge kinderen vinden het leuk om boterhammen in kleine vormen, beesten of reepjes gesneden mee te krijgen.-als het s'ochtends altijd rennen en vliegen is, kunt u tijd besparen door belegde boterhammen in te vriezen. ze kunnen vanuit de vriezer rechtstreeks de broodtrommel in. bevroren boterhammen houden de broodtrommel koel en dat is een voordeel, omdat de meeste trommels gemiddeld 4 uur op kamertemperatuur staan tot de inhoud wordt opgegeten. tegen de middagpauze zijn de boterhammen ontdooid en lekker vers. bereid en bevries niet meer dan een hoeveelheid voor 2 weken en kies het beleg met zorg uit. geschikt zijn; magere, gekookte vleeswaren, magere kipfilet, vis uit blik, pindakaas, witte bonen in tomatensaus, gedroogd fruit, magere ham en fijngehakte hardgekookte eieren. vries geen sla in. verpak boterhammen zorgvuldig in huishoudfolie of afsluitbare zakjes met zo min mogelijk lucht erbij. plak er een etiket op met daarop inhoud en datum, opdat ze binnen 2 weken geconsumeerd worden.broodtrommels kunnen onaangename luchtjes en schaddelijke bacterien herbergen. het is belangrijk de broodtrommel van uw kind goed schoon te houden.
-was de broodtrommel na gebruik altijd af. spoel de trommel om en laat hem goed drogen voor hij de kast in gaat. doe de deksel er niet op, om 'luchtjes' te voorkomen.
-zorg dat het werkblad waarop u de boterhammen smeert goed proper is.
-bewaar verpakkingen, waaronder alluminiumfolie, plastic en vetvrijpapier, op een schone plek zodat bacterien geen kans krijgen.
-bereid boterhammen en ander voedsel altijd met goed gewassen handen en keukengerei.
-pak snel bedervende etenswaren samen met ingevroren pakjes drinken of ijszakjes in de broodtrommel zodat ze tot de lunchpauze koel blijven.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top