1. Home
  2. Artikelen
  3. Aardappeltaartjes

Aardappeltaartjes

Taartjes van(gekleurde) aardappelpuree met een hartige vulling!!!
Kan voor veel doeleinden gebruikt worden!!!(snack,voorgerecht,enz..)

Schil en was 1kg aardappelen ,kook ze gaar in weinig water met wat zout.
Giet ze af , pureer ze met de mixer of een pureeknijper.
Maak er met 3 eierdooiers en 1/4 l kokende melk een stevige puree van,breng op smaak met zout en nootmuskaat.

Klop 3 eiwitten stijf , meng ze voorzichtig door de puree.
Verdeel het deeg in drie porties.
Kleur een deel met 2 eetl. tomatenpuree, een ander deel met 3eetl. erwtenpuree.

Doe de gekleurde pureemassa's na elkaar in een spuitzak , spuit van ieder 4 taartjes op een beboterd bakblik.
Spuit hiervoor eerst een cirkel van 8-10 cm middellijn.Spuit langs de rand een aaneengesloten rij rozetjes.
Bak ze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180?cSchil en was 1 grote wortel.Snijd hem in reepjes.Snijd 100gr. scholfilet in stukjes.Maak 100gr prei schoon , was hem , snijd hem in ringen.

Verhit 20 gr. boter, smoor hierin de reepjes wortel,de stukjes vis en de preiringen ca. 3 minuten.Breng op smaak met zout en peper.

Smelt al roerend 65gr.smeerkaas in 4 eetl. room op een matig afgestelde warmtebron.

Verdeel de groente met vis over 4 taartjes ,schenk de gesmolten kaas erover , bak de taartjes ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c

Versier met een takje verse peterselie !!Snijd 100gr. kalfsvlees in stukjes , bak het rondom bruin in 20gr. boter ,strooi zout en peper erover ,schenk ca.1/8l bouillon erbij ,laat het vlees in een gesloten pan ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.

Roer 3 eetl. mayonaise,1 eetl. parmezaanse kaas en 1 theel. majoraan door elkaar.

Leg het vlees en de uitgelekte 8 asperges uit blik op 4 taartjes , verdeel de mayonaise erover.
Bak de taartjes Ca.3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c

Versier met een takje verse majoraan !!Rol 8 plakken salami op, snijd iedere plak in 4 stukken.

Was 2 tomaten , halveer ze , verwijder de kern en de pitten ,snijd ze in blokjes.

Verdeel de salamirolletjes , de tomaat en 100gr. geraspe kaas over 4 taartjes, strooi er wat verkruimelde salie over.
Bak ze in ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c.

Versier ieder taartje met 2 blaadjes verse salie!!Snijd 150 gr mals rundvlees in stukjes, bak het rondum bruin in 20 gr boter.

Maak 100 gr champignons schoon,snijd ze in plakjes,fruit ze even mee.

Voeg 1 1/2 dl water toe,wat zout en peper,laat het vlees 15 minuten stoven.

Warm 50 gr zilveruitjes mee,giet alles af,vang het vocht op;dit moet ca.1/8 l zijn.

Smelt 20 gr boter,roer 10 gr bloem erdoor,laat dit even pruttelen .Schenk al roerend de bouillon erbij,laat de saus 5 minuten doorkoken.

Breng hem op smaak met worcestersaus,1 theel. bouillonpoeder en 1 theel. parmezaanse kaas.

Verdeel het vlees-champignon-uimengsel over 4 taartjes,schenk de saus erover.Bak ze ca.3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c

Versier de taartjes met citroenmelisse. !!!Was 1 stengel bleekselderij en 1 grote wortel,snijd beide in stukjes.
Smelt 20 gr boter,fruit daarin 1 teentje gesnipperde knoflook en de groenten.Voeg 1 dl witte wijn toe, breng het mengsel op smaak met zout en peper, laat het 10 minuten zachtjes koken.
Laat de groente op een zeef uitlekken,verdeel ze met 100 gr gekokte mosselen over 4 taartjes.
Maak 80 gr blauwe kaas (blue castello,bluefort)een beetje fijn met een vork,leg dit op de taartjes,bak ze ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c.

Versier ze met een takje selderij en citroenmelisse. !!!Snijd 2 niet te dunne plakken ham in stukjes.

Verhit 10 gr boter,fruit daarin 80 gr schoongemaakte en in ringen gesneden prei 3 minuten.

Verdeel de ham,prei en 2 eetl. gehakte peterselie over 4 taartjes,strooi er peper en selderijzout over en leg 2 plakken kaas in reepjes gesneden erop.Bak ze ca. 3 minuten in een voorverwarmde oven van 175?c .

Versier de taartjes met selderijblaatjes. !!!Snijd 150 gr ham in stukjes,verdeel ze over 4 taartjes.

Klop 3 eieren met 125 gr geraspte kaas en 2 eetl.creme fraiche, verdeel dit over de ham,strooi 2 eetl.paneermeel erover.

Bak de taartjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180?c .!!!Fruit 1 gepelde en gesnipperde ui in 20 gr boter glazig.Voeg 200 gr schoongemaakte en in plakjes gesneden cantharellen,oesterzwammen of champignons toe, smoor deze een paar minuten mee.

Laat de massa wat afkoelen,meng 4 eieren,100 gr geraspte kaas,6 eetl.room,1 eetl.peterselie en 1 eetl.bieslook erdoor.Breng alles op smaak met zout,peper en nootmuskaat.

Verdeel de massa over 4 taartjes.

Bak de taartjes ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180?c. !!!

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top