1. Home
  2. Artikelen
  3. Vijf maal chocolade

Vijf maal chocolade

De geschiedenis van chocolade

1. Chocolade is oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, waar de cacaoboon tot de zeventiende eeuw het meest gangbare betaal middel was. Het drinken van chocolade was alleen iets voor de rijken.
2. Voor chocolade worden cacaobonen geroosterd en fijngemalen, waarna een dikke vloeistof ontstaat, de cacaomassa. Deze massa wordt door middel van persen gescheiden in cacaoboter en cacaopoeder, waarvan allerlei chocoladesoorten kunnen worden gemaakt.
3. Voor pure chocolade worden cacaopoeder, extra veel cacaoboter en suiker vermengd. Melkchocolade smaakt zo vol en zacht doordat er extra suiker en poedermelk aan wordt toegevoegd.
4. Witte chocolade is officieel eigenlijk geen chocolade het bevat geen cacaopoeder, waardoor de chocolade roomwit van kleur is. Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, gecondenseerde melk, vanilleextract en suiker.
5. Chocolade kan het best op een koele, en droge plaats bewaard worden; niet in de koelkast. Bewaart u chocolade op een te warme plaats dan krijgt de chocolade een grijs laagje. Wat u ziet zijn cacaoboter en suikerkristallen. De chocolade smaakt echter nog wel goed. Datzelfde grijze laagje ontstaat ook wanneer chocolade uit de koelkast op temperatuur komt.
(Er staat ook een link op mijn pagina naar heerlijke chocolade recepten)

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top