1. Home
  2. Artikelen
  3. Dipsauzen !!!!!!!!!

Dipsauzen !!!!!!!!!

En dippen maar met deze heerlijke sauzen!!!!!Ik ben er zelf helemaal gek op!!!!"smile"

Pureer 200gr. roomkaas met 100gr.gerookte zalm en 5 eetl.room in een keukenmachine tot een gladde saus.Voeg wat peper toe en strooi er wat gehakte bieslook over.Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
Voor 1 1/2 schaaltje.Roer 60 gr. zure room,125 gr. yoghurt,70 gr.kant-en-klare pittige appelchutney en 1 theel. ahornsiroop tot een gladde saus onstaat.Voeg zout en peper toe en bewaar de saus tot gebruik in de koelkast.
voor 1 1/2 schaaltje !!!Pureer 250 gr. blauwaderkaas met 1,3dl room in de keukenmachine tot een gladde saus.Doe dit in een kom,meng er1,3 dl room en 2 eetl. appelazijn door en roer goed.Voeg peper en zout toe en bewaar de saus afgedekt in de koelkast!!
Voor 1 1/2 schaaltje!!Roer 250gr. yoghurt en 80 ml zoetzure saus uit een flesje tot een gladde saus.Voeg 1 eetl. fijngehakte bieslook toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper.Bewaar de saus afgedekt in de koelkast.
Voor 1 1/2 schaaltje!!!Roer 2 eetl.mayonaise ,2 eetl.yoghurt , 1 eetl. zure room en 1 theel.dijonmosterd tot een gladde saus.Snijd een halve peer en een kwart van een kleine komkommer fijn en roer dit met 1 theel.citroensap door de saus.Breng de dipsaus op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Bewaar de saus tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Voor 1 schaaltje!!!Meng 450 gr. gebakken bonen en 60 gr. zure room in een keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.Bewaar de saus afgedekt in de koelkast!!
Voor 1 1/2 schaaltje!!Pureer 1 avocado , 1 eetl. zure room, 1eetl. citroensap ,1 eetl.olijfolie,1 kleine tomaat zonder zaadjes en 25 gr.koriander in een keukenmachine tot een gladde saus.Breng hem op smaak met peper en zout .Schep het mengsel in een glazen schaal en dek hem direkt af met plasticfolie(zodat er geen velletje ontstaat).Bewaar de saus in de koelkast.
Bereid hem zo kort mogelijk voor het serveren, om verkleuring te voorkomen.
Voor 2 schaaltjes!!Snijd van 2 maiskolven de korrels los en kook ze afgedekt in 10 minuten gaar.
Laat ze uitlekken.Bak 250 gr. fijngesneden bacon in een pan met anti-aanbaklaag .Laat de bacon op keukenpapier uitlekken.Pureer de mais met 1 uitgeperst teentje knoflook in de keukenmachine tot een tamelijk glad geheel.Voeg 250gr. roomkaas toe en pureer alles glad.Schep de saus in een schaaltje en laat hem afkoelen op kamertemperatuur.
Strooi er bacon en wat gehakte bieslook over.
Voor 2 schaaltjes!!

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
smulsmeersels

smulsmeersels

Top