1. Home
  2. Artikelen
  3. Barbeque vistips

Barbeque vistips

Enkele tips die je kunt gebruiken als je wilt barbequen met vis

Gebruik altijd verse vis. Deze valt op de barbeque minder snel uiteen. Bij hele vissen kun je aan de ogen zien hoe vers ze zijn. Ze moeten helder staan en een beetje bol. Verder is de huid glanzend en vochtig. De kieuwen van verse vis zijn rood en de vis moet ruiken naar de zee. Visfilet moet glanzen zijn en er mogen geen verkleuringen zijn. Het ruikt zilt, is stevig en bij knijpen mag er geen vocht uitkomen.Reken voor een hoofdgerecht per persoon ongeveer 150 gram gefileerde vis of 200 gram vismoten of 250 gram hele vis (forel, zalmforel, sardientjes etc).Spoel de vis voor de bereiding altijd even onder de koude kraan af en dep hem daarna droog. Wrijf rauwe vis een halfuurtje voor het eten in met een beetje witte wijn, citroensap of (kruiden)azijn. Het visvlees wordt hierdoor steviger en krijgt een extra lekkere smaak. Gebruik je een andere marinade dan is dit niet nodig. Dep de vis droog voor de bereiding en smeer hem in met een klein beetje olijfolie.Haal de vis zo laat mogelijk naar buiten. Zet de vis nooit in de zon en niet te dicht bij de barbeque. Voor hele vissen zijn handige tangen of klemroosters te koop. Heb je geen klemrooster, leg dan op het rooster een stuk ingevet aluminiumfolie. De folie voorkomt dat de vis door het rooster valt en het rooster blijft schoon. Gebruik je satestokjes, leg deze dan eerst in water voor dat je de vis gaat rijgen. De stokjes verbranden dan minder snel. Hele vis kun je ook inpakken in aluminiumfolie met vulling etc. Het pakketje kan zo op het rooster van de barbeque. Vis is snel gaar, houdt daar rekening mee.

Reacties (1)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top