Enkele tips die je kunt gebruiken als je wilt barbequen met vis
Gebruik altijd verse vis. Deze valt op de barbeque minder snel uiteen. Bij hele vissen kun je aan de ogen zien hoe vers ze zijn. Ze moeten helder staan en een beetje bol. Verder is de huid glanzend en vochtig. De kieuwen van verse vis zijn rood en de vis moet ruiken naar de zee. Visfilet moet glanzen zijn en er mogen geen verkleuringen zijn. Het ruikt zilt, is stevig en bij knijpen mag er geen vocht uitkomen.Reken voor een hoofdgerecht per persoon ongeveer 150 gram gefileerde vis of 200 gram vismoten of 250 gram hele vis (forel, zalmforel, sardientjes etc).Spoel de vis voor de bereiding altijd even onder de koude kraan af en dep hem daarna droog. Wrijf rauwe vis een halfuurtje voor het eten in met een beetje witte wijn, citroensap of (kruiden)azijn. Het visvlees wordt hierdoor steviger en krijgt een extra lekkere smaak. Gebruik je een andere marinade dan is dit niet nodig. Dep de vis droog voor de bereiding en smeer hem in met een klein beetje olijfolie.Haal de vis zo laat mogelijk naar buiten. Zet de vis nooit in de zon en niet te dicht bij de barbeque. Voor hele vissen zijn handige tangen of klemroosters te koop. Heb je geen klemrooster, leg dan op het rooster een stuk ingevet aluminiumfolie. De folie voorkomt dat de vis door het rooster valt en het rooster blijft schoon. Gebruik je satestokjes, leg deze dan eerst in water voor dat je de vis gaat rijgen. De stokjes verbranden dan minder snel. Hele vis kun je ook inpakken in aluminiumfolie met vulling etc. Het pakketje kan zo op het rooster van de barbeque. Vis is snel gaar, houdt daar rekening mee.
vandenwijngaertk 03-06-2003
idee 1:
de vissoort "botervis" (vaak diepgevroren in plakken van ca. 1 a 2 cm) is een perfecte barbeque-vis. Je kan hem zomaar rechtstreeks gekruid op de rooster bakken. Het vlees ervan is zo vast dat hij niet uit elkaar valt en zich laat grillen als een steak.
idee 2:
dep een moot zalm droog en kruid die zachtjes (beetje zout en wat provencaalse kruiden). Laat een zijde rusten aangrillen tot deze klaar is. Keer de moot om en leg er onmiddelijk een plak zachte geitekaas op. Laat de vis rustig verder grillen in open lucht. (dus geen deksel gebruiken).Als de kaas dreigt te smelten is alles klaar.
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?