1. Home
  2. Artikelen
  3. Te veel penicilline in melk van Melkunie

Te veel penicilline in melk van Melkunie

WOERDEN - In een aantal partijen consumptiemelk van Melkunie zit te veel penicilline, zo is gebleken uit een kwaliteitscontrole.

WOERDEN - In een aantal partijen consumptiemelk van Melkunie zit te veel penicilline, zo is gebleken uit een kwaliteitscontrole. Consumptie van deze melk levert geen gevaar op voor de gezondheid, wel kunnen mensen met een overgevoeligheid voor penicilline last krijgen van huiduitslag.De controle heeft uitgewezen dat er in de melk 8 tot 30 deeltjes penicilline per miljard zitten. Dat mogen er hooguit 4 zijn. Ter vergelijking: in een capsule penicilline zit een miljoen deeltjes per miljard.

Het is onbekend hoeveel partijen melk zijn besmet. De penicilline is per abuis bij een melkveehouder in de melktank terechtgekomen.De penicilline is mogelijk terechtgekomen in halfvolle en volle melk met de code NLZ-0035 EEG en de houdbaarheidsdatum 26 en 27 juni van de merken Melkunie (0,5/1/1,5 liter), Albert Heijn (1/1,5 liter), Zuivelaer (1/1,5 liter), 's Lands Beste (1/1,5 liter) en Grasland (1,5 liter). In Melkunie Magere Melk met de code NLZ-0035 EEG en een houdbaarheidsdatum 28 juni kan ook te veel penicilline zitten.Consumenten die deze melk hebben gekocht kunnen de aankoopprijs terug krijgen. Ook heeft Melkunie een telefoonlijn geopend voor vragen: 0800-0230389

Bron: De Telegraaf 25-6-2001

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
smulkrant

smulkrant

Top