Verschillende marinades voor vlees, kip en vis
Marinades hebben meestal een "zuur" om het vlees zachter te maken
In een kommetje de ingredienten goed mengen.
Elk recept maakt ca 75 ml
75 ml (1 recept) is goed voor 500 g vlees, vis, of kip zonder bot of 750 g met bot
Bedek het vlees met de marinade en laat het afgedekt voor 4 tot 12 uur staan in de koelkast.
Vis niet langer marineren dan 30 minuten75 ml yoghurt
1 el gemalen gemberwortel
2 teentjes knoflook
1/2 halapeno peper(mag meer als je van heet houdt)
1 tl gemalen cardamon
1 tl komijn
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
Erg lekker op varkensvlees en kip, volgens mijn gezin50 ml azijn (cider)
2 el vloeibare honing
1 el chinese soja saus
4 teentjes gemalen knoflook
Met bbqen wel oppassen dat het niet verbrandt vanwege de honing.
Heerlijk op kippevleugeltjes50 ml droge rode wijn (wel een die je goed kunt drinken)
2 el wijn azijn
1 el olijf olie
2 teentjes gemalen knoflook
1 laurier blad
1/4 tl zout
1/4 tl peper
Goed te gebruiken voor goedkopere vleessoorten, zodat die mals genoeg worden om te bbqen, sucadelappen en ribstuk50 ml jus d'orange
1 tl geraspte limoenschil
2 el limoen sap (groene vrucht lijkt een beetje op een groene kleine citroen)
2 teentjes gemalen knoflook
1 jalapeno peper fijn gehakt (voor minder heet de zaadjes en zaadlijst er uit halen)
2 tl gedroogde oregano (even tussen de vingers verkruimelen om de geur vrij te laten komen)
1 tl gemalen komijn
Limoen maakt dat het een frisse smaak krijgt.3 el olijf olie
2 el gemalen komijn
2 el paprika
2 el suiker
2 el citroensap
2 teentjes knoflook(gemalen)
1/2 tl zout
1/2 tl peper
1/4 tl kaneel
Eem lekker mengsel voor lamsvlees, maar voor kip ook ontzettend lekker50 ml jus d'orange
2 el soja saus (geen ketjap)
1/2 ui heel fijn gesnipperd
1 el gemberwortel, gemalen
1 tl chinese 5 spice poeder
1 tl sesam olie
1/4 tl cayenne peper
Pittige marinade. goed voor kebabs.
johan4 22-08-2005
hoi,
Ik heb ze bij mijn favorieten gezet hoor, bedankt.
gr. van johan
jentje1 05-07-2004
dank je wel .neem het mee.leuk voor de bbq
groetjes jennie
orphan 14-06-2004
Deze neem ik van je mee naar mijn pagina.Dank je. Ik neus nog even verder op je pagina.
groet van Corry
hannie16 07-05-2004
probeer eens wat VERS ananassap of een paar stukjes ananas(OOK VERS) door de marinadeste doen. Er zit een eiwitsplitsend enzym in wat het vlees malser maakt.
Daarentegen NOOIT verse ananas in sauzen met yoghurt en room gebruiken want dat zelfde enzym maakt het bitter. Even opbakken haalt het probleem wel weg.
hannie16
weegschaal51 28-04-2004
Deze recepten heb ik toegevoegd aan mijn favorieten. Ik ga ze snel uitproberen.
Thankx
Nel
Foto`s uploaden Kan iemand mij vertellen hoe het komt dat ik…
kaas tablets Heeft iemand een goed recept voor kaaskoekjes van…
Enquête emoties en eetgedrag Beste allemaal, Momenteel ben ik bezig met…
Recept voor rundvleessalade voor 4 personen, het totaal van de ingredienten is ca. 2,5 kg ingrediënten voor 4 personen Aardappelen (…
Hoe kan ik mijn recept aanpassen In mijn recept van varkenswangetjes op…
frituurijzer Bij de bakwinkel kun je deze kopen voor €10,= ex verzenden, zitten 3 vormpjes bij. Gr. Lucia
IPhone app smulweb geschikt voor iPad? Ik kon altijd wel inloggen, maar nu lukt het mij op de iPad niet meer. Via internet explorer alles prima, maar op de iPad app geeft deze inloggen mislukt aan onder dezelfde inlognaam en password.
biscuitdeeg mislukt altijd! help Ik weet niet of je al antwoord hebt maar ik doe het altijd zo met een prima resultaat: Voor een vorm van 26 cm. 5 eieren 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker of 1/2 tl vanillepoeder 1 tl zout 150 gr bloem 50 gr maïzena (of 200 gr glutenvrij meel) boter paneermeel Laat alles op kamertemperatuur komen. Doe de eieren in de beslagkom samen met de suiker, vanillepoeder en het zout. Klop zo lang tot de kleur bijna wit is geworden. Doe de bloem en maïzena in een kom en zeef dit in gedeeltes bij het beslag, waarbij telkens een deel van het meel er voorzichtig doorheen wordt gespateld. Doe het beslag in een met boter ingesmeerde en met paneermeel bestrooide springvorm. Laat gedurende ca. 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 150 graden. Als hij klaar is op een, tegen het plakken, met paneermeel bestrooid rooster laten afkoelen.
courgettes Hallo , we zitten in een zelfde bootje hier ! Ik zit na amper anderhalve week (opnieuw) met een volle winkelkar aan courgettes en ik ben momenteel de groente wel even beu desondanks variatie . Om u van antwoord te dienen : Ja , dat gaat zeer zeker ! De beste methode is de courgette reeds in blokjes of repen snijden ( niet schillen ) en ze eerst op een bord van elkaar weg te bevriezen waarna je ze kan verdelen over diepvrieszakjes , dat is alles ! Ik doe vandaag nog hetzelfde ! Groeten , V.I.
inloggen Ik heb hier ook al paar dagen last van. Ik kan wel bij mijn eigen gegeven, maar niet ingelogd zijn bij andere recepen of hompage. Is er al een oplossing hiervoor?