1. Home
  2. Artikelen
  3. Verschillende kruidenmengsels

Verschillende kruidenmengsels

Een variatie van kruidenmengsels te gebruiken met vlees voor op de bbq of in de oven.

Elk recept maakt ca 75 ml.

*Voor elke 500 g vlees zonder bot of 750 g vlees met bot (inclusief kip en vis) ca 2 el van de kruidenmix gebruiken om het vlees in te wrijven.
*Laten intrekken (in de koelkast)voor 4 tot 12 uur, voor de beste resultaten.
*Indien er niet veel tijd is, dan inwrijven met de mix en slaolie, en afgedekt 10 minuten laten staan. De smaak komt niet ten volle uit, maar is wel erg lekker.

Je kan het kruidenmengsel in een goed afgesloten bus bewaren voor ca 6 mnd.3 el (50 ml) chili poeder
2 el (25 ml) paprika poeder
2 el (25 ml) bruine basterd
1 el (15 ml) gemalen komijn
1 tl (5ml) knoflookpoeder
1/2 tl (5ml) peper
1/2 tl (5ml) zout3 el (50 ml) gemalen coriander
3 el (50 ml) turmeric
2 el (25 ml) gemalen komijn (djinten)
1 tl (5 ml) zout
1/2 tl (2 ml)cayenne peper
1/2 tl (2 ml) mosterdpoeder

Goed mengen en droog bewaren3 el (50 ml) gedroogde thyme
2 el (25 ml) paprika poeder (zoet)
2 el (25 ml) bruine suiker
1 el (15 ml) gemalen komijn
1 el (15 ml) mosterd poeder
1 el (15 ml) gemalen lombok (pepers)
1 tl ( 5 ml) zout
evt 1 1/2 tl (7.5 ml) knoflookpoeder.
(hoeft niet, maar dat vinden wij erg lekker)3 el ( 50 ml) gedroogde rozemarijn
2 el (25 ml) koriander
2 el (25 ml) gemalen komijn
1 el (15 ml) gedroogde oregano
2 el (10 ml) kaneel
1/2 tl (2 ml) zout

Dit recept is ook te gebruiken om slasaus te maken met olie en azijn, of balsamic azijn

Reacties (24)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
buiten_eten

buiten eten

Top