1. Home
  2. Artikelen
  3. Parodie op het lijnen

Parodie op het lijnen

Met mijn zus mee naar de Slanke Dennen.

Hoofdstuk 1.

Stom van me, ben met mijn zus dikke Jans mee gegaan naar de lijn-club. Ze wilde opeens met alle geweld af gaan vallen.
Kreeg door die goudzoekers van SBS een oppepper, zoals zij het noemt. Ik noem het een afknapper.
We gingen naar de club de Slanke Dennen. Dacht gelijk aan kerstbomen, wat een benaming. We werden verwelkomd door Mevr. den Dunnen. Dacht dat ik ter plekke erin bleef. We werden gewogen en te zwaar bevonden [dat kon een blind paard zien]. Moet er bij vermelden dat ik een van de slankste was. Daar neem ik straks een Boswandeling op [drank]. Als we niet genoeg afvallen moeten we f 10,00 boete betalen, dat gaat dan in een gezamenlijke pot voor dag-tochten. Volgens mij ga ik voor iedereen betalen.
Mag van mijn zus niet zo negatief zijn, positief denken is de slogan. Wat ik nu per dag eet, moet ik eerlijk opschrijven. We hadden al wortelen gehaald. Was goed om de trek te onderdrukken. Mijn zus dikke Jans wilde laten zien, hoe goed ze van start ging. Kon ze wel met die zak wortelen om de oren slaan. Zegt die van den Dunnen, het is nog goed voor de ogen ook. Jaja, maar niet voor m`n maag.

Word vervolgd.Die dikke Jans, ze belde me op om te vragen hoe het met de lijn ging, prima hoor zei ik terwijl ik naar de pot gevulde paas-eitjes keek. Drink je veel water, vroeg ze. Ik zette met een klap m`n glas bier neer, dacht waar bemoeit die muts zich mee. Zij is fanatieker als ik, alleen weet ik uit ervaring, dat als ze 20 kg afvalt, komt er naderhand 25 kg bij. Maar nu is ze erg sterk, zegt ze. Nou ik niet dus, ga voor haar mee, het is tenslotte m`n zus. Denk stiekum bij mezelf, moet je die stumperds zien. Kom je met de pasen bij mij eten vroeg ze, nee dat kan niet zei ik, ben al bezet. Let je dan wel goed op en haal je niet te veel in huis. [O jee, m`n kast puilt uit van de lekkere dingen]. Heb geen zin om naar haar te gaan voor een krop sla op mijn bord te krijgen. Blijf lekker thuis, ze bekijkt het maar.

Word vervolgd.Dikke Jans belde op om te vragen hoe het met de lijn ging, o prima hoor en stikte zowat in een stuk chocola. Het word al een aardige bemoeial die zus van me. We moeten ons van de week gaan wegen bij de Slanke Dennen. Neem gelijk het eerste tientje boete mee. Het begin voor de dagtocht is er al. Heb best zin in die dagtocht, al moet ik misschien het meeste betalen.
Het zijn wel gezellige mutsen. Maar ja, ik heb me met de Pasen te pletter gevreten aan de lekkere hapjes. En Jans hoeft niet te ouwehoeren, want ze had zelf ook taart in huis. T` is anders zo`n kaal bakkie koffie met de Pasen, zei ze.
Ben benieuwd wat ze is afgevallen, jullie ook?

Word vervolgd.Vanmorgen vroeg belt dikke Jans me uit m`n nest [je]. Ze vond dat we maar een taxi moesten nemen, het regende zo erg en ze had last van der knie.
Jaja, ze krijgt een kunstknie, ik onderhand van haar een kunstkop. Als ik bij haar ben, zet ze steevast wortelen, komkommer en paprika op tafel.
Een lekker hompje kaas of plak worst is er niet meer bij. Maar ja, ik zeg maar zo: beter dik met zin als mager en de pest erin. Ze moet nu wel opgenomen worden, maar dat duurt nog een tijdje, ze staat op een wachtlijst. Dus afijn, wij op weg naar de Slanke Dennen. Die club helpt van geen kant, zie die lui alleen maar dikker worden en ons dagreisje word een weekreisje. Mevrouw den Dunnen loopt te glunderen, zou ik ook doen, want zij mag gratis mee. Snap je hem. Dikke Jans was zowaar afgevallen, 400 gram en ik euh 1,5 kg zwaarder.
Kwam door de feestdagen, dat weet ik wel zeker.

Word vervolgd.Heb even een week overgeslagen om naar de club te gaan, Had last van het bunkeren-syndroom. Alles wat er in de kast stond of lag vrat ik op. Stierf ook van de honger, krijg bij niemand meer wat lekkers bij de koffie. Ze zijn allemaal met mijn lijn bezig, vindt het wel een giller, maar om dat nu zo drastisch te doen, dat is flink balen. Als ik op visite bent geweest schiet ik toch wel de bakkerij of patatkraam binnen. Die bemoeizucht van ze, daar kan ik absoluut niet tegen. Dikke Jans doet er ook een schepje bovenop, die loopt tegen iedereen te vertellen dat we aan de lijn zijn. Die wil opeens elke avond gaan fietsen, calorietjes verbranden, zegt ze dan. Ik verbrand niets, komt alleen zo moe als een hond thuis.
Ja , we zijn goed bezig samen, denkt zij. Mijn gewicht blijft wonder boven wonder hetzelfde. Zou dat dan toch door het fietsen komen.

Word vervolgd.Had een paar weken geen zin om naar de lijnclub te gaan, val toch geen gram af. Zie al die lekkere dozen met ijs bij de supermarkt en die koop ik dan. Dikke Jans baalt ervan dat ik verstek laat gaan, maar die bekijkt het maar.
Ga wanneer ik zin heb, had trouwens een paar verjaardagen en dat schiet dan ook niet op. Maar na veel gedram van dikke Jans ben ik maar weer zuchtend mee gegaan. Die van den Dunnen was zo blij dat wij er weer waren, volhouden is de boodschap.
Maar ik zei haar gelijk dat als het warm is ik voorlopig niet kom. Ga me daar een beetje te pletter zitten zweten tussen al die dikke lijven.
Zit liever aan een grote ijscoupe. Dikke jans was wat afgevallen en ik was bijgekomen zucht zucht.
Snap er niks van, eet toch al wat minder of zal het door al het ijs komen, daar kan ik niet vanaf blijven.

Word vervolgd.Zit ik gezellig in de tuin van mijn lekkere sorbet te genieten, komt die jaloerse muts van hiernaast naar buiten. Lekkere vetcellen kweken Bessie, ja zeg ik, die kan jij niet bekostigen. Nou je krijgt anders wel lekkere klutsknieen, zegt zij weer, je was toch met je zus aan de lijn?

Beter klutsknieen als een klutskin, die van mij kun je verstoppen en die van jou moet ik aankijken hahaha. Voor we het wisten hadden we allebei last van een zonnesteek. Nou kan ik sommige dingen wel waarderen, maar niet alles.

Zou haast m`n sorbet over haar heen gieten, maar dat is doodzonde, die vreet ik lekker op. Nou moet je maken dat je binnen komt, anders krijgt je een schop onder je h....... Wist niet dat ik zo agressief kon zijn. Laat mooi niet over me heen lopen!

Nou ze vloog naar binnen, zag alleen een stofwolkje, ga ze maar zoef de haas noemen.
Om te pesten ga ik vanavond barbecuen. Zal ze is laten watertanden, ze zitten altijd op ons bord te kijken.

Word vervolgd.Na een rustperiode gaan we weer beginnen. Het was vakantietijd en er kwam van het lijnen niets terecht. Dikke Jans gaat als een speer, die is al 8 kilo ballast kwijt. Ik was er 4 kwijt geraakt en in record tempo er weer bij gevreten. Kan ook niets weerstaan, was ik maar niet zo`n lekkerbek.

Die Dikke Jans komt altijd met van die leuke ideeen aan, wil ze opeens gaan zwemmen om af te vallen, is ook nog goed voor je spieren. Vertel mij wat, weet zeker dat ik last ga krijgen van spierpijn, maar ja je moet je zus steunen nietwaar.

Had geen badpak, jaagt ze mij ook nog eens op extra kosten, zal de rekening bij haar declareren. Schrikt ze d`r eigen een hoedje, want hoe meer omvang hoe duurder het badpak. Stond me rot te zweten in het pashokje en dat mens wilde wel verkopen, zag gelukkig een ven staan op de toonbank en liet hem even plaatsen in het pashokje, kwam helemaal bij. Zag er wonder boven wonder best goed uit in badpak en dus ga ik mee.

Komen we bij het zwembad aan en moest gelijk weer in mijn buidel duiken haha, 60 gulden een kaart voor 12 keer en 10 gulen voor een elektronische kaart. Die dikke Jans jaagt me wel de armoe in zo. Ach alles heeft zijn prijs en betalen dus maar. Mijn huspuppie (man ) begint ervan te balen en hoopt de kosten binnen de perken te houden. Maar wie leeft dan zorgt en wie het langst leeft heeft alles, ja toch?

Nou is er ook iets ergs gebeurd in het zwembad, wij springen er enthousiast in , moesten ze gelijk het bad bij vullen. Kregen gelijk het advies om via een trapje het water in te gaan.Ja zeg, kom nou, er zijn er toch meer die dik zijn.

Hebben jullie ook wel eens zo`n advies gehad?
Ben er zeer benieuwd naar.Kreeg visite van een gratenpaal, die vond dat ik wat meer mijn best moest doen. Jaja, zij kan makkelijk kletsen, vreet alles wat los en vast zit en komt geen gram aan. Ik word al van het kijken er naar dik, echt waar, want ik eet het natuurlijk wel op. Laat niks rotten,op vreten die handel.

Sterf trouwens van de spierpijn en laat me straks lekker verwennen door een slanke knappe bink. Laat de vetrolletjes fijn weg masseren. Ben blij dat mijn kerel ook flink aan de maat is, we noemen onszelf dan ook de gezellige vretertjes.

Worden altijd uitgenodigd om te blijven eten, we lusten ook alles.

Herinner me opeens dat ik nog veel barbecue-vlees in de diepvries heb. Zal vanavond de buren eens weg gaan roken, doen ze mij ook af en toe.

Trouwens laat ik ze maar eens een keer uitnodigen, kunnen ze d`r eigen lekker vol laden.

Moet mijn buren wel te vriend houden.Er komt voorlopig van het lijnen niets terecht. Kerst en Oudjaar zijn voor mij de afsluiters en weeg nu haast 100 kg. Heb wel een lichtpuntje, mijn zus dikke Jans is ook bijgekomen, dus die houd nu lekker d`r klep dicht. Durft tegen mij niks te zeggen, dat voordeel heb ik. We waggelen er flink op los en haar man bakt de oliebollen, krijg in ieder geval heel wat mee. Bij de kramen zijn ze niet te pruimen, we kochten daar wat oliebollen en mijn man had de hele avond last, ze lagen als een steen in z`n maag zei hij, ik had nergens last van, kan overal goed tegen wat eten betreft.

Zit nu met een gespalkte vinger, opgelopen door een valpartij. Zag in het donker de laatste tree niet en schoot zo de gang door naar de voordeur. Kon hem alleen niet open doen, lag er voor met m`n volle gewicht.
Dus hoef voorlopig ook niet te zwemmen, dat is weer mazzel hebben, heb er even geen zin meer in. Loop me nu te pletter om onze puppy uit te laten, maar afvallen doe ik niet, klets heel wat af met de hondeliefhebbers, sterf daarbij wel van de kou. Af en toe lijk ik ook nog op een verzopen kat, kom ik binnen gaat die kleine smeerlap zitten......
Dus heb het er razend druk mee.

Over een paar weken gaan we weer naar de lijnclub, ben benieuw wat van den Dunnen zal zeggen.

Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top