1. Home
  2. Artikelen
  3. Paasmenu 1

Paasmenu 1


asperge-risotto Torentjes

3 vellen fillodeeg [diepvries], ontdooid
40 g boter of margarine
150 g groene asperges, in schuine stukjes van ? 3 cm
zout, versgemalen peper
2 el olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
150 g risottorijst
1 dl droge witte wijn
4-5 dl kippenbouillon [van tablet]
3 lente-uien, in ringen
25 g parmezaanse kaas aan een stuk

extra nodig
bakplaat, ingevet

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Snij uit ieder vel fillodeeg 8 cirkels van ? 6 cm rond. Smelt 25 g boter en bestrijk de deegcirkels aan beide zijden met de gesmolten boter. Leg er steeds 2 op elkaar op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 10-15 min. lichtbruin en knapperig. Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ? 10 min. beetgaar. verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en roerbak de sjalot ? 3 min. Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend ? 2 min. mee tot ze gaat glanzen. Voeg de wijn toe en laat deze verdampen. Voeg de kippenbouillon steeds beetje bij beetje toe en kook de risotto in ? 20 min. gaar. Laat de asperges en de lente-ui de laatste 3 min. meewarmen. Roer 15 g boter in vlokjes door de risotto en breng deze op smaak met zout en peper. maak op elk bord een torentje van 3 deegcirkels met risotto ertussen. Schaaf de parmezaanse kaas er bovenop.

bereiding: ? 30 min
kcal p.p.: ? 365.gevulde tongrolletjes met pastissaus

1 pot visfond [a 4 dl]
1 dl droge witte wijn
75 g wortel, in dunne reepjes van ? 7 cm
1 kleine venkelknol [? 150 g], in dunne
reepjes van ? 7 cm
filets van 3-4 zeetongen
zout en peper
2 dl slagroom
3 el pastis, bijvoorbeeld Pernod
3 el fijngesneden dille
1 bakje preikers of alfalfa

extra nodig: ? 16 cocktailprikkers

Breng in een lage wijde pan de fond en wijn an de kook. kook de wortel en venkelreepjes hierin 4-5 min. Neem de groenten met een schuimspaan uit het kookvocht. Bestrooi de tongfilets aan de binnenkant met zout en peper. Verdeel de groenten over de vis, zo dat een kant van de groenten gelijk ligt aan de vis en de andere kant eruit steekt. Rol de filets op en steek ze vast met een cocktailprikker. Breng het kookvocht weer aan de kook en laat de visrolletjes hierin tegen de kook aan in ? 4 min. gaar worden. Neem de vis uit de pan en hou de rolletjes warm. Schenk de helft van het kookvocht uit de pan en breng de rest met de slagroom en pastis aan de kook. laat de saus iets inkoken, breng hem op smaak met zout en peper. Roer de dille door de saus. Verdeel de preikers over 4 borden en zet de visrolletjes met de uitstekende groentevulling naar boven op de preikers. Geef de saus er apart bij.

lekker met gekookte mini-krieltjes en waterkerssalade.
Bereiding: ? 25 min.
kcal p.p.: ? 310.Mini-Pavlova`s met fruit

2 el vloeibare [bloemen]honing
geraspte schil en sap van ? limoen
? kleine rijpe mango, in schijfjes
1 sinaasappel, in partjes, zonder velletje
150 g groene meloen, bijvoorbeeld galia of
ogen-meloen, in schijfjes
1 dl slagroom
2 el gestampte muisjes [broodbeleg]
4 witte schuimkransen van ? 8 cm rond [banketbakker]

Klop honing, limoenrasp en limoensap door elkaar en schep de mango, sinaasappel en meloen erdoor.
laat het fruit ? 30 min. marineren. Klop de slagroom stijf met de gestampte muisjes. Zet de schuimkransen op de borden, schep de anijsroom erin en verdeel het fruit erover.

Bereiding: ? 10 min.
Marineren: ? 30 min.
kcal p.p.: ? 220.

Schuimkransen kunt u kant-en-klaar bij de banketbakker kopen [op tijd bestellen].
Rond Pasen zijn ze ook in de meeste supermarkten te koop. U kunt ze echter ook zelf maken.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top