1. Home
  2. Artikelen
  3. Uitgaan met Pasen

Uitgaan met Pasen

Een nieuwe lente, een nieuwe markt

Een dansje maken

Liefhebbers van country & westernmuziek kunnen vanavond [14 april] uit hun dak gaan tijdens een country- linedance- evenement in het Overijsselse Glane [bij Enschede}.
Niemand minder dan de godfather' van de Nederlandse countrywereld, Ben Steneker, zal optreden, samen met zijn dochter Carmen, die o.a. een line-dance act verzorgt. Verder treedt op de landelijke bekende formatie Trespass.

Het countryfeest vindt plaats in Linedancecentrum De Dinkelsweide aan de Gronausestraat 341 te Glane.
Aanvang 20.30 uur, zaal open 20.00 uur.
Entree f 15,00.
Telefonisch te reserveren: 053-5695878Kinderen die dit paasweekeinde [14, 15 en 16 april] het Bakkerijmuseum in Medemblik bezoeken, mogen meedoen aan de grote Eierzoektocht. Als een echte Sherlock Holmes kunnen ze het hele museum afstuinen opjacht naar verstopte paaseieren. Het is de bedoeling dat iedereen daarna een ei - van chocolade - gaat versieren.
`De oude bakkerij' is vanaf heden geopend van dinsdag t/m zondag van 12.00-17.00 uur.
Entree f 6.00 kinderen f 4.00.

Het weekeinde na Pasen [21 en 22 april] is het bakkerijmuseum vanwege het Nationaal Museumweekend gratis toegankelijk.
Het bruist er dan van de activiteiten voor oud en jong, waaronder verschillende demonstraties. Kinderen mogen van dragant snoep maken [een soort pepermuntje maar dan zonder pepermuntsmaak].
Bakkerijmuseum `De Oude Bakkerij' ligt aan de Nieuwstraat 8 in Medemblik.Maandag [16 april] kan men in Den Haag de tentoonstelling 1Meesterlijk Ei' bekijken. Bijzonder is de collectie versierde eieren uit Roemenie, vervaardigd volgens de `verloren was'-methode, een techniek die stamt ui de 15de eeuw. Behalve Roemeense versierde eieren zijn er ook inzendingen uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, China, Japan, Duitsland, Polen, India en Nederland.

De paasshow vindt plaats bij de Vrienden van Volkskunst en Folklore aan de Frederik Hendriklaan 71 te Den Haag. Entree gratis.
Openngstijden:
tweede paasdag van 11.00-17.00 uur,
eerste paasdag gesloten.Attractiepark Duinrell in Wassenaar organiseert eerste paasdag [morgen 15 april] een straattheaterfestival.
Behalve toneel, dans en muziek zijn er ook typische staatattracties, zoals eenwielfietsen, jongleren, waarzeggen en ballonfiguren maken.
Bezoekers kunnen meedoen met karaoke en zich laten schminken.
Duinrell is geopend van 10.00-17.00 uur.
Entree [incl. twee uur Tikibad] f 29,50,
65 `ers f 21,50, kinderen t/m 3 jaar gratis.Op hun paasbest presenteren honderden teddyberen zich komende maandag [16 april] in De Doelen in Rotterdam tijdens de Internationale Berenbeurs.
Naast klassieke beren van ekende fabrieken als Steiff en Hermann is er een groot aanbod van bijzondere kunstenaarsberen, gemaakt door topontwerpsters die er behalve een eigen stijl ook een ziel en een portie liefde in stoppen. Voor deze beurs zijn hele nieuwe collecties ontworpen.

Verder staan er stands met oude beren, kleertjes, poppen en oud speelgoed. Wie zelf een teddybeer wil maken, kan volop leuke materialen kopen.
Behalve de berendokter, die kapotte exemplaren probeert op te lappen, is er een taxateur aanwezig om oude beren [gratis] te bekijken.
Oud voor een teddy is minstens vijftig jaar.
Hoe ouder [mits in goede staat], hoe meer hij waard is.
De berenbeurs duurt tweede paasdag van 11.00-17.00 uur.
De Doelen liggen aan het Kruisplein 30 te Rotterdam.
Entreeprijs f 7,50, 65 `ers f 6.,00 en kinderen tot 12 jaar f 2,00.Mond- en klauwzeer heeft ons land flink in zijn greep. Het ruimen van het vee heeft grote wonden geslagen in de besmette gebieden. Op het moment dat de mzk-epidemie uitbrak, waren twee musea in Apeldoorn, het Van Reekum Museum en het Historisch Museum Apeldoorn, gezamenlijk bezig een tentoonstelling samen te stellen waarin koeien en varkens de hoofdrol spelen.

Na zorgvuldige afweging hebben de musea besloten de expositie ondanks de mzk-crisis door te laten gaan. Donderdag was de officiele opening en vanaf nu is zij voor het publiek toegangkelijk.
De tentoonstelling getiteld Half-om-half; kunst-vee-geschiedenis`, is gegroepeerd rondom drie thema`s: vee als levend wezen, vee als produkt en --tussen die twee uitersten in -- vee als voorwerp van slacht.
Voor ieder thema zijn vier moderne kunswerken geselecteerd met daarnaast historisch materiaal.
In een aparte leesruimte is volop gelegenheid de actuele ontwikkelingen te volgen en daarover te discussie te voeren.
De twee musea zijn tot het nieuwe museumgebouw klaar is, gehuisvest in het voormalige Apeldoornse raadhuis aan het Raadhuisplein 8.
Ter gelegenheid van de opening is het museum beide paasdagen [van 13.00-17.00] gratis toegangkelijk.
De tentoonstelleing over het vee duurt t/m 2 september a.s.
Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur, zondags en met Pasen van 13.00-17.00.
Normale entreeprijs f 5,00, kinderen van 6-12 jaar f 1,50, mjk geldig.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top