1. Home
  2. Artikelen
  3. font saus

font saus

font is de basis van je sausje








Het maken van een goede saus is een onderschatte kunst. Toch kan de saus dat lekkere stukje vlees of vis helemaal af maken. En ook bij een broccolitaartje misstaat een sausje van blauwe kaas bijvoorbeeld niet. Maar hoewel bijna iedereen een lekker sausje waardeert, zijn er maar weinig mensen die zich er aan wagen.

Als je een echt lekker sausje wil maken, dan moet je beginnen bij het begin. En dat is het maken van een fond. Heb je ooit een kijkje genomen in een professionele keuken, dan ken je dit geheim van de kok. Want een goede fond is de grondstof voor menig gerecht.

Wat is een fond?
Het is zelfgemaakte bouillon die langer dan gebruikelijk is ingekookt. Je kunt een visfond maken, een fond van wild of rundvlees, maar ook een groentefond behoort tot de mogelijkheden. En de truc van een goede fond bestaat uit de juiste combinatie van botten (of graten), een bouquet van groenten en kruiden en water en wijn. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kant-en-klaar fonds kopen. Dat scheelt in ieder geval tijd.

Reacties (0)

Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Top