1. Home
  2. Artikelen
  3. Broodweetjes

Broodweetjes

Handige informatie voor degene die graag brood bakt.

Wist u dat er bij de "Makro" diverse soorten meel te koop zijn in verpakkingen van 5 kg. Ze verkopen o.a. witmeel, volkorenmeel, zes-granenmeel, negen-granenmeel, en tarwemeel. Heel erg handig als je vaak brood bakt. Ook hebben ze grootverpakkingen van instant gist.
***************************

Wist u dat door het toevoegen van margarine uw brood malser zal worden en langer vers blijft. Daar is overigens maar een klein beetje voor nodig. Het is aan te raden alleen plantaardige en geen dierlijke margarine te gebruiken. Ook kan men olijfolie gebruiken. Dat bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die de cholesterol in het bloed afvoeren naar de lever, wat afzetting in de bloedvaten voorkomt en het risico op hartinfarcten vermindert! Let wel op dat de olie afkomstig is van de eerste koude persing. De hoeveelheid boter/margarine in grammen komt overeen met het aantal mililiters olie. Dus 10 mililiter olie is gelijk aan 10 gram boter.

*************************

Wist u dat?
Eieren geven een brood meer geur en kleur. Ook kleurt de korst sneller en meer. Een nadeel van eieren is, dat het brood wat droger wordt. Uiteraard dient u bij het gebruik van eieren rekening te houden met de houdbaarheidsdatum. Opgelet: Gebruik geen eieren als u het bakproces programmeert met de timer functie.

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Leuk artikel? Deel het
Laatste vragen
Laatst beantwoorde vragen
Meest bekeken
Dit artikel staat ook in de volgende kookgroepen:
broodhoekje

broodhoekje

Top